lite frustrerad är jag…


Frustrerad. Jag känner mig frustrerad. Antagligen har jag alldeles för mycket ledig tid för att känna mig så. Och det stämmer. Telefonen är tyst och är alldeles för få kunder i sikte. Det gör mig orolig, och ger mig tid att fixa saker på datorn.
En sån sak är ett litet program som jag hade i många år för att ha ett snyggt avslut på mina jobbmejl och även privatmejl.

Programmet heter Wisestamp och man kan göra ett proffsigt avslut med logga och text. Det finns i gratis version och även betalversion för något mer raffinerat med fler valmöjligheter.   För min enmannaföretag räcker ju den gratis versionen.
Igår ville jag ändra en sak där och försökte komma in med mitt lösenord, men misslyckades. Sånt händer ju. Bad att de skulle skicka ett nytt och uppgav min mejladress. Då kommer upp att den känner inte igen adressen. Testade med lite olika av mina andra adresser men inget hjälpte.
Idag testade jag igen och då gick det bättre. Varför? Inte det blekaste aning om. Men snabbt blev jag irriterad. Då den HÄR skylten dök upp:

wise Alltså nu måste google sluka även WiseStamp. Idag kan man knappt göra nåt utan att google ska hålla koll på en. Överallt där man ska logga in så är det antingen google- eller Facebookinlogg. Ingen ska vara utanför deras radar. De vill veta vad du gör och varför du gör det du nu gör. Och orsaken är  att de ska kunna skräddarsy reklamen jag själv inte vill del av. Jag vill inte att någon än jag själv styr min smak och mina tankar.
Varför ska jag behöva uppge hur många som jobbar för mig för att kunna gå vidare till nästa steg? Varför?!!!!!!!!!!!!!!!!

Så mycket om konkurrens. För det ska man ha…. det upprepas ju ständigt som en jävla mantra. Men stora företag köper upp allt som kan vara konkurrens för dem.

( men om du inte störs av googles nyfikenhet så är wiseStamp är ett bra vertyg.)

Annons

9 tankar om “lite frustrerad är jag…

 1. Visst ser man att reklamen är anpassad och det kan vara lite störande. Sen vet jag inte riktigt vilka signaler jag har sänt ut eftersom jag ständigt får reklam för ensamma singlar. Kanske har jag varit lite vilseledande i mina personuppgifter. Allt behöver dom inte veta 🙂

  Gilla

  • Det är störande för det är begränsande. Det blir mycket svårare att upptäcka saker för det tar mer tid att hitta det man kanske vet att finns någonstans men inte riktigt var man ska söka.
   Sen visst kan man förtiga vissa saker, men i mitt fall släppte den mig inte vidare om jag inte uppgav hur många som jobbar i mitt företag! så jag gjorde inte det men skrev inlägget istället. Bara för att avreagera mig lite. 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.