lite om min förbannade statistik…


Ja, min statistik är en deprimerande historia. Det har ju alltid varit men å senare år har den dykt ner till bottennivåer.  Det är sällan över 100 per dag mer runt 50 sträcket oftast. Och det gör mig lite ledsen, ska väl inte sticka under stol. Och de flesta som kollar min blogg vet ju det då jag brukar deppa runt omkring detta lite då och då.
Vad som driver folk till en sida är ju svårt att förklara. Visst man kan ju skriva provocerande saker, men det ligger inte direkt i min natur.
Man kan också lusa ner sin sida med selfiesar – pluta med munnen, visa upp sig i minimala kläder och vara rent allmänt vulgärt. Inte heller passar mig.Man kan också vara sjuk och berätta i detalj varje steg man tar. De bloggar får många läsare av många olika anledningar. Men jag vill inte bli sjuk och hitta på vore ändå riktigt omoralisk.
Politik kan också locka många till kamp. Men jag känner att mina kunskaper är inte djupgående och då är det bättre att låta bli.

Mat tycker mest är nödvändigt ont. Tidskrävande sysselsättning som kan ta upp halva dagen för att sen bli uppäten på 20 minuter. Suck. Mat är nåt som jag skulle gärna bortprioritera. Men det går ju inte.

Ja, det finns mycket men jag fastnade på foto. Bilderna jag tar är helt okej, men är inte specifik åt nåt håll alls. Ibland får jag frågan vad gillar jag fota. Och det är just det. Jag vet inte vad favoriten är. Det är lättare att komma fram till vad jag inte tycker om att fota: Studiobilder, mode, sport.

Här är min senaste statistik:

Skärmklipp Den 15 juni hände det helt plötsligt något. 1400 har rusat till för att kolla in detta inlägg.
Varför? Större delen av besöket var från Sverige, medan kanske 100 från Norge. Och där står nu den för mig gigantiska stolpen och påminner dagligen hur få besökare jag har.

Jag vet att många säger att jag bryr mig inte hur många som besöker min sida. Jag skriver och lägger ut bilder för egen skull. är det verkligen så? Verkligen?Handen på hjärtat. Vem försöker lura du? Dig själv eller oss?
Vad är målet då att lägga ut den publikt? Man kan ju ta bort bloggens synlighet och då kommer ingen att se bilderna eller texten. Säkert finns ju såna också, men av sin natur så känner vi ju inte till dem. Lägger vi ut publik så vill vi synas. De flesta som jag följer har också kommentarsfältet aktiverat. Man kan ju avaktivera den också. men överallt är den aktiv. alltså man vill gärna ha kommentarer också. Likadant med like-knappen.

Jag vill också kunna säga att jag bryr mig föga om min statistik. Men vem skulle jag ljuga för? För mig själv eller för andra. Jag definitivt tänker inte börja ljuga nu. Jag bryr mig om den förbannade statistiken, även om det i sak händer inte en skit över utvecklingen på kurvorna.

Och för dem som inte orkar läsa eller ännu mindre orkar bry sig huruvida jag har statistik eller inte avslutar jag med en bild som nog passar ganska så bra. För vissa glider glatt igenom livet för ”pappa betalar”.

mc...foto: AntoniaB © 2015

 

Annons

37 tankar om “lite om min förbannade statistik…

 1. Känner igen din känsla och frustration, Började skriva min blogg mest för mig själv men jag blir ju glad när folk läser och kommenterar sker dock inte så ofta fast jag har en följare som kommenterar de flesta av mina inlägg och det är roligt. Nu tappade jag tråden men jag gillar dina foton och tillhörande text, mest det jag ville säga, så jag hoppas att du fortsätter ett bra tag till. Kram

  Gilla

 2. Det är och kanske förblir ett mysterium för mig hur vissa bloggar kan locka så extremt många läsare medan andra läsvärda bra fina bloggar hankar sig fram med ett fåtal läsare. Orättvist… 😦

  Gilla

 3. My stats aren’t that great either. What can I say? I’m really just happy that they remains strong enough to keep my business name as having some relevance on a Google search. I’m not like others who post a picture or say one word, and consistently wind up with 200 likes and 60 comments on each post.

  My stats are important to me but I truly don’t concern myself with them too much because blogging really is something I try to get caught up with periodically while I focus mainly on creating art, and trying to network with people I can meet face-to-face.

  For what it’s worth Blue Eyes, I still very much enjoy coming to Divage. I like to see your shots, and I like to copy and paste your Swedish through Google Translate so that I can make heads and tails of what you’re saying.

  Cool bike!

  Gilla

  • Statistics are an important part of blogging. For various reasons.
   Blog is a wonderful tool, and is a tranquil media. Now if you do not abuse and upload 16 images on a single day in 16 posts. It is spam, I think. No errors to outsource many pictures but then it must be in the same post. Any or few.
   Allan, I really appreciate your visit and impressed that you are translating and responding to my post.You will soon be able to speak Swedish too. 🙂
   As the artist’s more important to be able to reach out to the world and get clients and above all buyers. Your pictures always arouse thoughts and reflections. They are still out but there is a lot bubbling up out of the stillness. 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Jag har varit dålig på att följa dig här, men hela tiden sett dina inlägg på Facebook, får ändra på det nu!

  Gilla

  • Tack! Jag blev aldrig biten av Facebook. Jag är inne kanske varannan vecka eller mer sällan. då går jag ett var och kollar lite, men får panik över att det har hänt så mycket där. Jag tackar för alla dina likes där. Jag känner att den kräver så mycket mer engagemang och tid än bloggen. Bloggen är mycket lugnare media så den passar mig.

   Gilla

 5. Vi är många som gillar dina fantastiska bilder och jag hoppas du får besök via bloggrollen där du finns med på min blogg!
  Jag har ju mina statistiktoppar då jag skriver om hur ledsen jag är… folk vill väl inte läsa om lycka… det ska vara sjukdom, sorg och elände.
  Men att börja pluta med läpparna och klä av sig 🙂 Hahaa… man vet ju inte om man skulle få fler läsare ändå, snarare kanske skrämma bort dem man har 😀
  Hoppas du orkar kämpa vidare! KRAM!

  Gilla

  • Tack för stödet.:)
   Klart jag kommer fortsätta blogga ett tag till men man vill ju att saker och ting utvecklar sig. Jag gillar ju alla mina läsare och framförallt dem som också orkar kommentera.
   men om jag jämför min statistik hur det var i början så har utvecklingen en nedgående tendens. Och det gör mig ledsen. För jag gillar ju bloggar. Det är en lugnare medel än facebook, twitter och instagram. De är mer hetsigare och kräver enorm mycket mer energi och tid och engagemang. de äter upp en.
   Kram! 🙂

   Gillad av 1 person

   • Har du något sätt att sprida länkarna till din blogg? Jag länkar på Facebook, men en del läsare får man ju också genom att vara aktiv och kommentera på andras bloggar. Tid krävs förstås men att läsa och skriva är ett av mina fritidsintressen.
    Kram!

    Gilla

    • Jag har ju gjort det förr med länkarna. Och min blogg är kopplad till facebook, men jag upplever facebook som en väldigt hetsig och tidskrävande media. Bloggar är lugnare och man kan utveckla sina tankar mer.
     Jag kommer över min statistik bara den långa stapeln försvinner ur bild, för om nåt så är det just den som påpekar hur det skulle kunna vara med lite tur. Men nästa vecka är nog allt i sin ordning och staplarna växer till sig visserligen lite bedräglig men ändå känns då lite lugnare, förutom onsdagar då det är alltid bottennotering på besökare. 😀

     Gilla

 6. haha. who knows. Jag har aldrig haft toppar på inlägg och aldrig knappt över 150 views, utan standard är 50 – 100 som du säger så helt plötsligt två dagar sedan så har jag 30 besökare om dagen som läser om min kamera Canon EOS M3. Jag erkänner att det är mer lättgooglat än ditt inlägg ovan men ändå? varför helt plötsligt? Var det någon som länkade till ditt inlägg den dagen eller dagen innan?

  Gilla

 7. Bloggen ja! Börjar tröttna. Vi har ju hållit på länge. Roligt när gamla inlägg börjar leva igen och få massa besökare. Har min kvar för man kan alltid skriva sanningar där som inte kommer fram i SvD och DN t ex. MSM. Säger bara lögnerna om Grekland. Det är på sätt och vis syftet med min blogg.Här regnar det för fullt. Har tänt ljus. Borde sätta på mig strumpor.Känner mig kall om anklarna där jag sitter i min lilla Örtstuga – f d Bakstuga. Kämpa på Antonia! Du är en mycket bra fotograf! 🙂

  Gilla

  • du är aktiv på många andra håll. Och politik lockar ju folk.
   Jag är inte så politisk lagd. Jag är bara aktiv på bloggen, men är kopplad till Facebook och där är jag inte alls aktiv för övrigt. Jag har nog aldrig skrivit en statusuppdateringar.

   Tack för ditt stöd. 🙂
   Och ta på dig varma sockor. Inte är det skönt att frysa och bli förkyld mitt i sommaren.

   Gilla

 8. Det är klart att man vill ha läsare på inläggen i bloggen. Jag tycker också att det är kul om nån kommenterar inläggen. Jag började en gång med en hemsida där man räknade hur många som skrev nåt i gästboken. Det fanns också en massa ”awards” och liknande som man sparade på särskilda sidor. Extra kul om det kom nån på engelska eller tyska.
  Nu är det mer spritt på olika medier som FB,Instagram, Twitter m.m. som konkurrerar med bloggläsandet.

  Gilla

 9. Jag har heller ingen bra statistik. Men bryr mig faktiskt ganska lite om det. Tror att jag kanske taggar inläggen lite fel. Men jag har en o annan gammal moster från småland som jag inte träffar så ofta, hon tittar och berömmer. Det gör mig glad 🙂
  Kanske ska man delta i lite sk utmaningar. Jag var en tid med i ”365 foton” o märkte då en tydlig uppgång. Men det var tråkigt att vara så styrd, så jag avbröt.
  Kanske skulle man länka till sin blogg på ”Fotosidan”. Men då borde den nog innehålla mer teknisk information osv.
  Jaja, jag har också funnit mig i min statistik. Det är som det är…

  Gilla

  • Funnit och funnit. Jag kanske har också gjort men blir påmind när nåt så utskjutande händer.
   Jag är inte heller med tävlingar eller utmaningar för jag inte heller är för att bli styrd. Då blir jag mer blockerad eller så har jag inte tid att jaga just den bilden som man ska visa upp.
   Ingen av mina vänner är intresserade av att jag skriver blogg.

   Gilla

 10. Jag måste erkänna att jag inte brukar kolla min statistik… ibland rapporterar WP om jag haft ovanligt många besökare, det är allt. En av de största anledningarna till att jag har mina fyra huvudsakliga bloggar är att jag med taggar sprider fotona och sidorna i cyberspace – och på så sätt kan nå fler kunder. Jag behöver få in pengar, så enkelt är det… Mina inlägg publiceras också automatiskt på bl.a. facebook och Linkedin.
  En stor plussida är att vi är några stycken som kommunicerar med varandra, något som betyder mycket för mig!

  Gillad av 1 person

 11. Jag vet att du brukar vara ledsen över statistiken, Antonia. Men om jag tittar på min då: På sex dagar har jag haft 36 visningar sammanlagt av mitt senaste inlägg. Kommentarerna är många, det är trevligt, men det är de människor som brukar kommentera. Det mesta någonsin är 576 tittar på ett inlägg. Men visst bryr man sig om hur många som kommer in och tittar. Jag lyssnar på ljudböcker på natten och på morgonen innan jag kliver upp, på en Ipad. Jag har en deal med mig själv: Jag går in på min blogg och kollar hur det ser ut. Har ingen tittat in så behöver jag inte kliva upp den dagen, haha!

  Rolig bild på hojen!

  Gillad av 1 person

  • Det var ju en bra deal!!!!! hahaha.
   Jag har funnit mig i mitt ödesstatistik egentligen och insett att det kommer aldrig bli bättre, men den där ända dagen har rubbat min sinnesro över siffrorna. och det tar ju en månad innan den försvinner. Och fram till månadens slut ser jag den varje dag.
   Ju, jag vet att jag är inte ensam med min dåliga statistik. Men jag är ledsen för andras vägar också, för när man ser det på det vida så finns miljontals människor som skriver och läser bloggar. Så lite bättre statistik borde väl all få rent statistisk sett.

   ja du den där bilen var speciell. Och hela sällskapet med. 🙂

   Gilla

   • Hmm. Man blir glad över att många plötsligt tittar in på ens blogg – men sen deppar man över att staplarna resten av månaden ser så små ut i jämförelse. Jo, så irrationell är man. Men det finns också massor med bloggar med otroligt fina bilder som kanske får många tittar men utan några kommentarer. Det skulle vara tråkigt, tycker jag.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.