jippi…äntligen har jag tur!!!! Eller?….


Jag sitter på ett hotell i Budapest. Och all belysning har havererat i mitt rum. Naturligtvis är hotellet är fullbelagt så att få nytt rum kommer inte på fråga.
De lovade att fixa den imorgon. Jag frågade då nattportiern vad händer om de inte lyckas fixa den imorgon och överhuvudtaget så ville jag ha kompensation oavsett. Han blev inte så tillmötesgående. Något otrevligt. Och menade att det är ett helt nyrenoverat hotell så de inte kan rå för att det blev kortslutning.

Och om jag nu ändå håller på kan jag nämna att det regnar. Och då menar jag att det verkligen öser ner sen halv fyra på eftermiddag, med dunder och brak, blixtar och hagel. Regnet tog mig mitt på ett torg, dessutom började hagla det direkt. Till slut kom jag fram till en portingång tillräckligt djup att slippa regnet. Där stog jag och väntade…och väntade…och väntade. ca 2 timmar!!!! Då lugnade regnet ner sig en aning så jag bestämde mig att gena detta just nu enorma torg, för att komma till T-Bana. När jag steg av från t-banan så var ju tumult vid utgången. Smockat med folk och det blev fler och fler i och med fler kom upp från underjorden och ingen och då menar jag verkligen ingen ville gå ut i ösregnet. För regnandet tog nytt fart och det började åska på nytt. Precis ovanför.

Mina skor var ju redan genomblöta, likaså byxorna, så jag bestämde att gå till hotellet. Hade ändå en regnkappa med huva på mig. Medan jag gick fick regnet ytterligare förstärkning, och blixtrade och dånade precis ovanför mig. Rädd jag var, kan jag avslöja,  hela trottoaren kantades av träd, där man inte ska vara när det blixtrar. Nåväl… jag överlevde och nu sitter jag i ett halvmörkt rum. jag föredrar alla lampor på. Hemma har jag alltid alla lampor på. Så vill jag ha det även när jag reser.
Just nu är den enda som är toppen  är ju utsikten.

parlamentet...foto: AntoniaB 2015 parlamentet...foto: AntoniaB 2015 parlamentet...foto: AntoniaB 2015 parlamentet...foto: AntoniaB 2015 parlamentet...foto: AntoniaB 2015 parlamentet...foto: AntoniaB 2015 parlamentet...foto: AntoniaB 2015 parlamentet...foto: AntoniaB 2015 parlamentet...foto: AntoniaB 2015Jag fick ytterligare ett strömavbrott. Jippi!!!!! Men nu fick jag minsann ett nytt rum. Dock var det inte alls roligt att packa ihop och packa ut igen.

Och faktisk redan igår gick ju åt skogen. För det första jag gjorde när jag installerat mig, gick jag ut från hotellet över gatan och vips låg jag raklångt på marken. Blodvite uppstod, skinnet åkte av knäna plus lite blåmärke. Kameran åkte i backen med. Den faktiskt studsade till och med. Men lite glädje i den solkiga bägare är att den höll. Och varför hände detta? jag är osäker men kan vara att trottoarkanten ibland är extremt höga och jag missbedömde hur högt jag bör ta ut steget uppåt. Den är väl 20-25 cm hög. Minst.

Hoppas att morgondagen blir bättre. Jag ska till Zoo-n och en fotoutställning som heter Capa in color.

 

Annons

15 tankar om “jippi…äntligen har jag tur!!!! Eller?….

 1. Pingback: nu är himlen öppen…. | Divage

 2. Wow du har verkligen haft otur hoppas det har vänt idag.. Du har ju fått nytt rum med el förhoppningsvis.. Dom höga trottoarkanterna känner jag till inte från Budapest men från Turkiet,, Dom motiverade sina höga kanter med att dom får plötsliga och oväntade skyfall ideligen vilket jag själv fick erfara.. Men innan jag visste varför så tyckte man ju att konstiga människor som bygger så här 🙂 Tur att kameran höll och hoppas du inte gjorde dig alltför illa för jag minns hur du skadade dig förra året men då var det väl precis när du skulle hem..
  Men som sagt din utsikt helt förtrollande i alla fall..
  Vi har sol nu och ganska varmt men jag sitter som vanligt här och hostar suck får nog bli ett besök hos farbror dokorn för det här är verkligen botten..
  Var rädd om dig Antonia och hoppas din semester blir toppen trots en tokig början.. Kram Nicki

  Gilla

 3. Man ska inte jämföra eländen. Det hopade sig för dig, helt klart, även om det inte är stora olyckor. Efteråt kan det ju bli just en historia att berätta men just när man är mitt i skeendet så år det inte roligt.

  Gilla

 4. Trippelotur, men fallet kunde ha gått illa. Det är alltid knepigt med annorlunda trottoarkanter, på nåt sätt är steget delvis automatiserat. Skönt att kameran höll och att du kom undan med skrapsår och blåmärken. Jag minns att du har klagat på värmen förr där nere. Vi hade liknande skyfall med hagel häromdagen hos oss, hade inte velat vara ute i det. Jättevackra bilder på byggnaden! Sköt om dig nu!

  Gilla

  • Tack för orden. Dagen gick ju bara så där. Började med att en fågel sket ner mig. Som tur hade jag solhatt på mig,men roligt var det inte. Sen fortsatte med att en av batteriet la av. Så på andra halvan av dag kunde jag inte fota. Inte alla roligt för imorgon åker jag hem. Sen gick jag en jätteomväg för att kunna äta mina två favorit bakelser. För att trösta mig och för det har också blivit tradition och för art jag kan inte görs den i Sverige. Då sa hon, vi gör inte dem när det är så här varmt.
   Lite sur är jag nog. Men visst andra har ju värre. 😦

   Gilla

 5. Åh, men du har väl otur du! Men å andra sidan – nu kan det bara bli bättre! Hoppas du får en trevligare semester fortsättningsvis.

  Gilla

 6. Wow! Parlamentsbyggnaden blev en fullträff. Snyggt!
  Onekligen en händelserik resa, och den har bara startat.
  Skönt att kameran klarade sig.
  Ta det nu försiktigt i fortsättningen.

  Gilla

  • Tack.
   Objektivet fick en rejäl skrapa. Imorgon reser jag tillbaka till sköna svala Sverige. Det är alldeles för varmt här. 34 grader i skuggan är inte kul. Inte alls.
   Men utsikten från luftkonditionerad rummet är helt okej 🙂

   Gillad av 1 person

 7. What a beautiful place.

  I hope that you have better service in the future. My wife and I finally just got reimbursed for a blunder that an travel agent made for our recent trip to Cuba.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.