utsikt genom dubbdäcksdamm…


fönster...foto: AntoniaB © 2015Man lätt kan tro att mitt fönster har inte varit rengjort på flera år. Jag bor på en gata där dubbdäck är tillåtet, och med lite snö och mycket bilar revs ju asfalten upp. Luften ur och partiklarna hamnar på våra fönster och i våra fina lungor. Jag tvättade fönstren  till Julhelgen. Bilden tog jag för två veckor sen, innan jag dammade av den lite för jag orkade inte se det mer. Snart ska det bli storstädning och tvättas ordentligt, men det går faktiskt superbra att bara torka av med mirakelhandske med.

Annons

28 tankar om “utsikt genom dubbdäcksdamm…

  • Exactly! But it was not the whole winter when I washed the windows already the Christmas holidays. I get so disturbed over the dirty window. And yes, I also think of my and other people’s lungs. What drove past before there was studded tires?

   Gilla

 1. Uff, för allt det där dammet! Jag kostar på mig att få fönstren tvättade en gång vart annat år. Min väninna flyttade nyss från sin fina lägenhet mitt i stan då hennes lungfunktion hade försämrats mycket.

  Gilla

 2. Oj då, visste inte att det fanns gator där dubbdäck är tillåtna och där de inte är det. Så har vi mig veterligen inte i Finland – om nu inte storstäder som Helsingfors, Åbo, Tammerfors m.fl. anammat systemet.

  Gilla

  • Det är bara på en gata (Hornsgatan) som är förbjudet att ha dubbdäck. Men det finns flera extremtrafikerade gator i stan. Och min gata är ju en av dem.

   Gilla

 3. Har svårt att tyda bilden, ser inte riktigt vad det visar, även fast jag läser vad du säger:). Jobbigt att konstant behöva tvätta av fönster, men det blir väl så om man bor i en storstad med hög belastning i trafiken. Själv får jag inga asfaltsrester så jag tar en promenad i det vackra vädret medan du fixar ditt 😉

  Gilla

 4. Tråkigt med så mycket otrevliga partiklar i luften. Det där med att tvätta fönstren, är något jag drar ut på. Jag bor mot ett grönområde, där det inte förekommer biltrafik.

  Gilla

  • Då blir ju inte så smutsigt då räcker kanske 1-2 gånger per år.
   Jag använder en sån mirakelhandske för att snabbtorka av. Utan vatten eller tillsatser eller så tar jag dammsugarens borste. Det är bara i köket jobbigt för jag kommer inte lika lätt åt som i andra rum.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.