blåsippornas maktdemonstration… (galleri)


Jag måste nu visa mina blåsippor. Försökte fånga dem lite konstnärligt, men jag är inte mogen för att lägga mig i gräset. Rädd om kläderna och ännu räddare att få fästing i mig. Så sipporna blir som de blir. Så här kommer de blå skönheterna och det är många bilder (27), för när ska jag visa dem om inte nu?
Men vill också tipsa att kolla riktig snygga blåsippor och annat hos Camilla som är en hejare på att separera blommorna från mängden av onödiga vegetation.

blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 P4030332 P4030333 P4030337 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 P4030344 P4030438 P4030440 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 P4030600 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015 blåsippor...foto: AntoniaB © 2015

Annons

26 tankar om “blåsippornas maktdemonstration… (galleri)

 1. Vackra bilder på dina blåsippor som kallas Scilla 😀 Närbildsfotona gillar jag väldigt mycket men det är vackert med de stora härliga fälten. Det brukar ibland också växa snöstjärnor bland scillorna. Jag kan dock inte se några sådana i dina bilder. Har själv några i trädgården men på gården jag bodde på innan var där stora hav av dem. De är underbara!

  Gilla

 2. Snyggt Antonia..
  Önskar jag också hade fått se dom och fästingar usch..
  Men nu säger jag bara
  Lyckan kommer med en prislapp.
  Om du ler, har du redan betalat för den 🙂
  Ha en trevlig helg!
  Kram Nicki

  Gilla

 3. Bilderna ger hopp om att sommaren är på väg! Förstår det där med fästingar och det är nu i mars/april som de kläcker, är vintern då mild och gynnsam, som det är nu, så blir de många och ett mycket bra år för dessa blodsugare..brrr.

  Gilla

  • De är lömska, och jag hade en kund som höll på att dö pga fästingbett. Nu har hon dålig balans och rösten är också förstörd.
   Även min mor fick fästingbett, trots att hon alltid kollar efter dem. Ändå missade hon den elaka. Den gick på hennes leder. Men upptäcktes i tid och antibiotikan hjälpte. Men man vill verkligen inte träffa de en mörk natt. 😉

   Gillad av 1 person

 4. Haha, vackra bilder på blå blommor, Antonia! Scilla har du fotat. Den är väldigt blå, medan blåsippan är nästan lila. Jag väljer de två nedersta bilderna som favoriter och även femman och sexan nerifrån. Bestämmer mig för sexan med så vackert bokeh. Även de svartvita till talar mig mycket. Härligt att hitta en hel backe med scilla eller blåstjärna!

  Gilla

  • åååå nej! Nu har jag gjort bort mig igen. 🙂 Ja, jag bjuder på det. Jag är verkligen uppvuxen bland sten och betong. Jag såg oftast blåsippor när någon pojke gav en bunt till mig. Och det kanske var scilla redan då, men aldrig hört namnet tidigare alls. Är de inte släkt med varandra? Ska nu googla på det. nu.

   Gillad av 1 person

      • Jag faktiskt inte visste det förrän nu. Jag har visserligen tyckt att det är konstigt att jag aldrig ser dem så där fint öppna så att man ser hela blomman. Men funderade inte så mycket över det. Tänkte kanske de öppnar sig senare på dan och jag är alltid ute på morgonen. Och DET förklara ju en hel del. De öppnar ju sig aldrig för de är inte blåsippor, utan ryska scillor. 😦

       Gilla

       • Har man fått för sig något så ser man nog inte, som här att de är så totalt olika. Scillan hänger med huvudet medan blåsippor som har slagit ut strålar uppåt med hela ansiktet. Men det finns en variant av blåstjärna, en ljusare som tittar uppåt, den har jag på landet, ska visa en bild senare.

        Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.