trappor…och ett fult hus….


Det finns inte så många spektakulära trappor i Stockholm. Om någon känner till såna får gärna tipsa mig. trappor...foto: AntoniaB 2015 trappor...foto: AntoniaB 2015 trappor...foto: AntoniaB 2015 trappor...foto: AntoniaB 2015 trappor...foto: AntoniaB 2015 trappor...foto: AntoniaB 2015Och här vid den sista bilden vill jag utdela en känga till den nya bygget vid Stockholms Centralstation. Ser ganska så fult ut.  (Det är den med svartvita fönster som är bakom byggbaracken med trappan.) Jag är inte rädd för moderna byggnader, men då ska den vara ändå nåt spännande att se på.
Kan man inte komma med något som man kan känna stolthet över att den står just i Stockholm, då känner jag bara helt plötsligt att låt Slussen vara, renovera den bara, för nåt fult blir ju bara…. ja, fult. För det jag har sätt har man valt där också den mest fula förslaget.
Vad är fel på er arkitekter? Vem hjärntvättar er egentligen? Det där svart-vitt rutiga ser inget vidare ut. Det är 2015 vi skriver och inte 1970.
Just nu avundas er som ser inget annat en trottoaren när ni går, för detta är inget vidare vackert. Så lyft inte huvudet heller i fortsättningen.

Ångest.

Annons

19 tankar om “trappor…och ett fult hus….

 1. Trappor borde det finnas många av, kom på två, Tunnelgatans trappa där Palmes mördare sprang upp och sen trappan som går från Kungsgatan upp till Regeringsgatan.

  Gilla

 2. De första två trapporna ser ut att vara samma trapp. Från olika vinklar. Kollade på skuggpartierna. Fjärde bilden är speciell och tredje bilden är helt enkelt vacker.
  När det gäller Slussen framtid och utseende: Helt klart är att det kommer bli jäkligt dyrt … och säkert fult.

  Gilla

 3. Håller med Gunnar här ovan; bild nummer fyra är speciell med utblicken! Jättesnyggt! Om bygget tycker jag inget eftersom jag inte har sett helheten i ett sammanhang.

  Gilla

 4. Jag gilllar framför allt fotot (4)här ovan där man ser trapparna och i gula färger utsidan av huset. Jag ska fundera på om jag känner till några fler trappor som kan bli bra på kort. Kanske hittar jag nån härikring som jag själv kan fota också.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.