det arga samhället….


Det känns som om jag är arg hela tiden. Fast det är jag inte egentligen, men det är mycket som upprör mig. Och orsakerna kommer ju från ingenstans. Ja… kanske inte från ingenstans men ofta kommer de i en kuvert.
Jag skulle kunna lägga ut ordet om PPM-s orangehelvete som inte ser det bättre ut snarare sämre än det gjorde för 3 år sen, trots att man inte direkt låg på latsidan och jobbar duktig.
Man får frossa av att öppna kuverten. Min pension minskar i värdet. För det mesta.
Ser mig själv tigga snart. Ja och varför inte?

Nåväl fick ett annat kuvert också som upprörde mig. Min försäkring för hus och hem samt otur m.m. Den har blivit helt plötsligt jättedyr. De har höjt den med mer en 500 kr sen förra året. Och redan då tyckte jag att det var en aning för mycket.
Jag blev heligt förbannad. varför? Varför ska jag bli drabbad av att folk har inget vett och bränner ner hus och hem för de är vårdslösa, tappar sina iPhoner  så fort nån ny modell dyker upp, och gud vet vad mer folk hittar på.
Jag har aldrig, aldrig någonsin behövt återkalla försäkringsgudarnas uppmärksamhet. Aldrig. Jag kan naturligtvis inte vara 100 säker på att aldrig heller händer nåt, men jag är mån om mina saker.

Så jag ringde upp försäkringsbolaget, och sa ett och annat till killen som svarade. men framförallt tyckte jag att de kan gärna höja försäkringen på dem som ständigt nyttjar och tappar bort och har för sig.
Jag har aldrig fått nån rabatt på försäkringen, då jag har ingen bil, ingen cykel, ingen sommarhus, ingen båt och inga vingar heller. Ju fler försäkringar desto bättre försäkring man får nämligen. Jag får betala för alla andras synder. FÖR JÄVLIGT! Morrade jag åt killen. För jävligt.

Han la sitt huvud i djupa veck sen frågade han mig om jag var kund hos Nordea?????????? Vem är inte det egentligen? tänkte jag. Han bad mig att vänta lite. Efter lite vänt, överraskade han mig med att sänka min försäkring med 1300 kr. Japp 1300 kr. If – I love you!

Det lönar sig att bli förbannad och sticka ut hakan, men det är energikrävande också. Förstår att många inte orkar. Men jag ser det som orättvisa. Och det ska ju rättas till.

Annons

9 tankar om “det arga samhället….

 1. Jo, om du köper och säljer fonder i PPM och du får en avkastning som är sämre än statens alternativ så kan du istället välja den statliga fonden. Men det beror ju på om du brukar handla på PPM eller om du har samma alternativ sen du fick PPM.

  Gilla

  • Jag har valt själv, men sen gjorde jag inte så mycket. Och jag tycker att utvecklingen är rätt så sorgligt.
   Ändå visar kurvorna uppåtgående linjer.
   Så jag förstår inte varför måste jag bo under ett bro om några år?
   (Jag kanske överdriver en aning, men inte så himla mycket. )

   Gilla

 2. Hej, skriver en del på Di:s chattforum och Fonder. Där brukar jag säga att om du inte lyckas bättre än soffliggarfonden (AP7 och Såfa) så ska du välja denna! Lycka till!

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.