solfångare…


solfångare...foto: AntoniaB © 2015Fånga dagen vet jag egentligen inte hur man gör och vad som menas med det. >upplys mig gärna om det, jag tar inte illa upp om nu någon skulle tycka att jag är dum.

Men fånga solen är mer bildlig och det är lättare för mig att förstå. Lite hjälp fick jag också, då jag var lite orolig för att bränna mina händer.

Annons

14 tankar om “solfångare…

 1. God morgon !
  Vilken fin och glad bild du har idag. (eller så mår jag bättre) 🙂

  Som flera har svarat så tror jag att man alltid är närvarande, fast på olika sätt. Jag är minst närvarande när jag fotograferar. Därför sitter jag alltid med kameran framför ögonen när jag blir rädd, som tex i en kabinbana eller liknande. Då skyddar kameran mig och jag blir upptagen med att känna mig som en ”proffsfotograf”.
  Jag tycker att jag hela tiden lever i flera parallella världar. Dels där jag är, dels när jag tänker på annat, dels när jag är på bloggen, dels när jag läser nyheter på mobilen osv osv. ”Att fånga dagen” betyder för mig att jag just då inte har några parallella världar, utan bara den där jag fysiskt befinner mig. 🙂

  Gilla

  • Kul att du tycker om bilden och påverkar positivt. 🙂

   Tack för din syn på det där med fånga dagen. Och du har rätt om kameran. Det är en skydd,men ibland känner jag mig rätt så fånigt med min kamera i högsta hugget. Nästan lite skämmigt. ibland missar jag också bilder på grund av det.

   Gilla

 2. Du skaffade dig vacker och bra hjälp med att fånga solen! Bra fångat gav fin bild! Att fånga dagen… ja, man kan väl göra det i liten skala genom att fånga ögonblick och vara närvarande. Det gör ju du dagligen till exempel när du är så närvarande att du ser mer än någon annan och fotar det.

  Gilla

   • Man kan definitivt vara icke närvarande eller till och med totalt borta. I sinnet. Jag bestämde mig för att vara till för barnbarnen när vi skulle ha dem här på onsdagarna. Att inte läsa tidningen, sitta vid datorn eller på annat sätt fjärma mig från dem.

    Du kan ju vara någon helst annanstans i ditt huvud än där du är när du tar en promenad till exempel. Är du närvarande så registrerar du dofter, ser hur vinden får löven att gunga, känner solen mot huden…

    Gilla

    • ja…kanske hjälper fotograferandet att vara mer närvarande.
     Fast jag tycker att man är alltid närvarande i det man gör.
     Sen är det en annan sak att man vill göra så mycket, men det man gör görs med närvarande.

     Gilla

     • Klart att det kan bli för mycket med kameran också, man kan ju vara så inställd på att fota så att man missar känslan i en upplevelse. Jag tänker på just detta med alla som pratar i eller surfar med mobiler, vilket också är din käpphäst. Där är man ju hela tiden någon annanstans. Inte ute på promenad med sitt lilla barn, inte på svägerskans födelsedagskalas, inte i saluhallen med dess färger och dofter utan försjunken i den där lilla lådan.

      Gilla

 3. Vilken kul bild! Verkligen ett annorlunda motiv.
  Jag är lite allergisk mot sådana där uttryck som att fånga dagen.Jag tänker att vi alltid lever i dåtid,nutid och framtid i olika grad.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.