posthuset…


posten...foto: AntoniaB 2014Här innanför har man köat en hel del förut. Ja, detta var ju posten.  Jag har alltid tyckt om arkitekturen av huset. Ibland lät jag fantasin rusa hur det skulle vara att ha den som bostad. Och säkert blir det bostad här en vacker dag för någon med en tjock plånbok. Det blir nog inte jag.
Idag finns nån post/paket-verksamhet fortfarande kvar så helt dött är den inte.  men det mesta sköts från Ica.

Annons

6 tankar om “posthuset…

 1. Posten på Vasagatan antar jag. Gillar att man kan hämta på ICA o s v och på helger och kvällar. Förr var mån-fre klockan 8 – 5 sen var det stängt. Min mamma jobbade på Postgirot som ligger /lågh på en stickgata till Vasagatan. Men det var länge sedan. Postgirot finns nog inte ens kvar.

  Gilla

  • Nej, den här ligger på hörnet Dalagatan/Odengatan.
   Det finns fördelar med all förnyelse. Men även nackdelar. Jag får post på tre olika ställen och en av dem är verkligen inte nära. Ändra? Naturligtvis gick inte tala förstånd med dem.

   Gilla

 2. Snyggt med rutmönstren som fönstren bildar. Jag minns hur konstigt jag tyckte att det var när man skulle gå till någon liten affär i Spanien till exempel för att posta sitt paket. Jag gillar inte det system som vi fick istället för posten.

  Gilla

  • Själv är jag kluven.
   Öppettider är en av fördelarna.
   Nackdelen att jag får ibland paket som jag måste hämta från en adress som är allt annat än nära till mitt adress. Och det går inte resonera med dem som bestämmer.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.