fotomässan 2014…sammanfattning. Min sammanfattning…


Fotomässan är avklarat. Jag vet inte om det var  så mycket nyheter i år. Kanske är det ett mellanår, när man bara filar på dem befintliga mojängerna.  Men gud så mycket folk det var. Alldeles för mycket folk för min smak, ibland var paniken nära. Men den var bara nära. Och nära var det också att jag köpte en ny kamera med. Men det var bara nära.

Ja, är ju ingen expert men min känsla säger mig att fotografer blir lite undanknuffade till förmån till filmning. Idag ska  varje kamera  kunna filma. Och den ska filma extremt bra.
Men jag vill inte filma. Jag vill bara fota. Så varför ska jag behöva betala dyrt för den finessen. Jag är ju fotograf. Nåja en glad amatör. Okänd och oläst för det mesta. Så egentligen har inte så stor betydelse vad jag tycker. Men jag föredrar stillfoto.
(filmerna jag gjorde i somras kom aldrig heller upp i min blogg. inte ens jag såg dem)

Något lugnare var det på utställningsdelen. Fotoutställningen. En hel del fantastiska foton jag såg och en hel del mindre intressanta.

älvsjömässan...foto: AntoniaB © 2014

foto från fotomässan foto från fotomässan
Det var även en serie om nynazister i USA som fångade mig. Speciellt en av bilderna där en  medlem står framför sitt hus i full mundering och i den speciella hälsningen. Men det var inte själva bilden som fångade mig utan texten. Tungviktaren på bilden inte längre är i livet, då hans 7 år gammal son sköt   honom till döds,  sonen tröttnat på att pappan misshandlade honom och framförallt misshandlat hans mor.

Flera fotoklubbar och fotoskolor hade också utställningar med varierande resultat. Vissa bilder är helt fantastiska medan i andra kunde man se viljan.

ensam...foto: AntoniaB © 2014

avkoppling från mässan

Jag lämnade in min Olympus för den har krånglat från vecka ett, och till slut fick jag veta att krånglet berodde antagligen på en bugg. De uppdaterade den helt gratis. Fantastiskt. Även storstädat inuti också. Och kommer nu få en manual på papper också. Jag uppskattar pappersmanual där jag kan bläddra i när jag har lite tid över. Säkert också helt ensam med detta gammalmodiga idén. Vad mossig jag känner mig helt plötsligt. 😦

Köpte också 5-6 böcker. Men avstod från tidningar. Jag insåg att jag inte orkar bära dem med. Men man borde kanske göra som en kille jag såg. Han köpte hela årets exemplar. Ganska smart. 25 kr per nummer och 100 kr för 5 för Digital Foto som kostar annars 79 kr.

fotoböckerOplanerat sprang  jag på bloggerskan Katerina Wohlfart så vi kunde växla några ord i vimlet. Hon var där med sina fotoklubbskompisar.

Här slutar rapporteringen om mässan. Men nedan följer en del foton om den vattenfontänen som är utanför Älvsjömässan och bokstavligen förtrollar mig varje gång är jag där.

fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 PB220118 PB220122 PB220123 PB220124 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 PB220211 PB220214 PB220216 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014 fontän...foto: AntoniaB © 2014

Annons

20 tankar om “fotomässan 2014…sammanfattning. Min sammanfattning…

 1. Häftigt med färgerna i fontänerna! Det tror jag aldrig att jag har sett förut.
  Tänkte säga emot dig för en gångs skull. Jag tycker att stillbilder används mer än rörliga filmer. Från det att super 8 kom så filmade föräldrar far- och morföräldrar massor på barnen. Efter det att digitaltekniken och möjligheten att dela foton via internet så tycker jag att det är ovanligt med rörliga bilder. Men du kanske har märkt en trend att det håller på att ändras tillbaka igen?

  Gilla

  • Givande och givande.
   Jag är nyfiken vad andra tycker om filma med kameran.
   men jag fick inget svar än.
   Kanske får jag aldrig heller. Lång inlägg och mycket text. Få orkar läsa.

   Ju fontänen är häftigt utanför mässan och de låter en hel del också. 🙂

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.