förändringar…


gult...foto: AntoniaB © 2014Gult piggar upp i mörkret. Den lyser upp. I vanligt ordning kan jag inte namnen på växterna. Men många av dem lever farligt och utmanar blomödet. Vintern lurar runt ju hörnet. De blir levande måltavlor för snön. Precis som vi som numera går runt och kan bli nerskjutna på våra gator. Bara för att vi kanske råkar vara på fel plats.  Det är ständiga rapporteringar om skottlossningar. Malmö, Göteborg, Örebro, Stockholm.  Inatt var det skjutningar på Rörsrandsgatan i Stockholm, igår i Hässelby.  Knivslagsmål har också blivit vanligare.
Det är inte så att jag är jätterädd att gå runt, men en viss oro börjar dyka upp. men hur har det blivit så? På vem ligger felet, förutom de inblandade idioter? Polisen som inte kan rensa upp eller de ständiga ramsan att fängelse inte löser problemet?

Som jag ser det så flatheten gör att problemet ökar i rekordfart.
Precis som tiggarna ökar i stan med var dag som går, för ingen vågar säga offentligt att det är fel. Att numera sitter 2 tiggare vid ingångarna till affärer, bankomater, t-bana ingångar osv. reagerar många på. Bara här vid S:t Eriksplan har vi 5-6 som tigger. Plus ambulerande som går på trottoaren. De går även in i kaféer och matställe och tigger.
På en tiominuters sträcka räknar jag lätt på 10-12 som tigger, och på en vända i stan får jag ihop minst 50 eller mer. Och stan är så mycket mer än den vända jag gör när jag ska göra nåt ärende.

Ingen vågar säga nåt om tiggarna offentligt. I media låter folk nästan alltid att…ja det är inte så farligt, det är bra att de får tigga osv. Man är PK. Men på mitt jobb är folk inte lika politiskt korrekta, jag får höra en hel del av kunderna som kommer hit.

Ja…det var blommor och väder…världen är konstig.

blommor...foto: AntoniaB © 2014 blommor...foto: AntoniaB © 2014 blommor...foto: AntoniaB © 2014 blommor...foto: AntoniaB © 2014 blommor...foto: AntoniaB © 2014 blommor...foto: AntoniaB © 2014 blommor...foto: AntoniaB © 2014

Annons

12 tankar om “förändringar…

 1. Roligt med senblommarna som lyser upp i det novembergråa. Renfanan överst är ett riktigt vitaminpiller. De rosaorangea benvedsfrukterna lockar till lek, men de är väldigt giftiga.

  Gilla

 2. Ja vad ska jag säga först och främst fina bilder..
  För det andra jag brukar säga vad jag tycker vi bor i en demokrati..
  Alla skottlossningar i Stockholm och tillexempel Malmö.. Ja det jkan jag säga direkt 99 % av dom är invandrare skottlossning var mycket ovanligt i Sverige förr..

  Nu är det vardagsmat bara att titta på efterlyst signallement talade med brytning mörk hy svart hår med mera . Gäller dom flesta brotten rån mord våldtäckter med mera.. För den skull menar jag inte att alla svenskar är änglar men som sagt statistiken talar för sig själv.. Och blir du arbetslös ja då ska du tända eld på bilar och krossa skyltfönster det är ju så synd om alla arbetslösa ungdomar 😦

  Tiggare ja en hemvändande polis som är från Rumänien gick ut med varningar att tro inte på tiggarna dom flesta är här och jobbar för ligor dom som verkligen är fattiga och tänker på sin familj är få dom flesta har inte ens råd att ta sig hit själva..

  Våra kära tiggare sitter och snackar i sina smartphones en tiggare greps med 58 tusen i fickorna så jag tror jag ska sätta mig i stan med en mugg.. Men då blir jag nog tvungen att betala för platsen till en annan tiggare.. Tillåt mig le det är så patetiskt alltihop..

  Så jag säger bara ut med skiten..

  Ha en fin helg kram Nicki

  Gillad av 1 person

 3. Ja världen är mycket konstig!!! Men fina blommor du tagit så sent på året. Att de blommar är också konstigt.Jag har blommande rosor kvar i min trädgård. De brukar ha blommat färdigt i början av oktober. Undrar när vintern kommer? Utan vinter så blir ju all växtlighet fel.

  Gilla

 4. Både igår och idag har det varit skottlossning i Örebro. Håller med dig gällande problemet med tiggare i Sverige. Tyvärr finns det alldeles för stor flathet hos våra folkvalda. Som i dom flesta fall är bakbundna, på grund av vårt medlemskap i EU. Titta på alla asylansökningar som Sverige har jämfört med andra länder i EU. Våra politiker tycker detta är bra. Man säger att de är en arbetsresurs. Men för FAN! Det finns ju inte jobb till oss som redan idag är arbetslösa. Stäng Sveriges gränser och rensa upp bland skiten!
  *******
  Nu till blommorna.
  Fler blommor vill vi ha. Tralla lalla la. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Och det glömde nämna i Radio att även i Örebro sköts skarp. Och man undrar vilka andra städer är under bovarnas belägring.
   Idag var det skottlossning igen. Nu på Östermalm.

   Och ja jag håller med resten också vad du sa angående arbetslösa samt invandring. Och Morgan vill ha mer pengar från EU för att kunna öka invandringen.
   Och politikerna är förvånade att folk röstar på SD.

   Gilla

 5. Du har tagit orden från min mun ::) tiggarna springer efter ,nu har det gått för långt , någonting måste göras – Staten betalar ,för att Landet skall ta hand om . dom , pengarna tar dem emot, skickar tigarna hit – det är faktiskt ett stor skam för Sverige , att inte göra någonting för problemmet . så klart Sverige är tiggarnas + banditernas paradis . för fasen politiker gör någåt ,
  Bilderna helt fantastiskt .

  Gilla

 6. Tänk att det blommar så mycket fortfarande! Det är verkligen oroande med dessa skjutningar som verkar bli mer och mer vanliga i Stockholm, Göteborg och Malmö. Att det är gängbråk bakom gör det inte bättre. Gängmedlemar har väl kanske också anhöriga som sörjer om nån blir skadad eller dör? Och dessutom kan helt oskyldiga slumpmässigt bli träffade om det vill säg illa.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.