övergiven byggnad….


Jag är inte helt ensam med att gilla övergivna byggnader.  Stockholm är ju inte direkt en plats där det kryllar av fallfärdiga och övergivna hus. Sånt är mycket lättare att hitta ute på landsbygden.  Eller så är jag dålig informerad och finns en hel del i Stockholm också. Men vill man  hitta förfall ute på landet är nödvändigt att man har bil. Och bil har jag inte.  Faktiskt inte heller har jag  bilägande kompisar och inte heller såna som båda äger en bil OCH är intresserade av fotografering.

Nåväl det finns en skola på Kungsholmen som är nerlagd sen många år tillbaka. Senast jag var där var allt igenbommad så det blev bilder enbart utifrån. ( faktiskt kan jag inte med säkerhet påstå att huset var en skola, och vet inte heller vad det kommer att bli efter ombyggnaden)
Jag tog en sväng dit några veckor sen och såg 2 byggarbetare gå in där. Jag gick efter dem och dörren var inte kodlåst så jag gick in och tog massor med bilder. Såg inte nån alls, vart byggarbetarna tog vägen har jag inte en aning om.
Jag var där mitt på dan men det kändes läskigt. Delvist var jag där olovligt, delvist var jag helt ensam. Vad är det för spöken som jagar i ens hjärna kan jag undra över och hur den orationella rädslor uppstår är bara ju löjligt, men så  finns den där. Rädd mitt på dan dessutom. Det kändes obehagligt att vara där.

Jag vet inte vad skolan/kontoret kommer att bli, det fanns ju ingen att fråga. Men någonting är på gång.

nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014 nedlagdskola...foto: AntoniaB © 2014

27 tankar om “övergiven byggnad….

 1. Haha. Nej men dra mig baklänges!!! Vad coolooolt! Jag tänkte först, ensam??? Det är ju en tjej på bilderna sen såg jag.. Men du.. Jag har bil, bor mitt bland allt som är övergivet och älskar övergivet. Så fel där!! Du känner ju visst

  Gilla

 2. Väldigt snygga bilder i din bildserie! Minns att du har varit där och fotat tidigare på utsidan.Lamporna gillar jag skarpt, hoppas att de kommer till användning och inte blir förstörda. Du har verkligen fått med mycket på dina bilder och använt olika vinklar. Trappbilderna är speciellt bra också.

  Gilla

  • Tack!
   Jag gillade också lamporna. Och hoppas precis som du att de kommer vara kvar där. 🙂
   Jag ångrar att jag inte gick upp lite i de högre delarna i huset, samtidigt var jag ju rädd att jag kanske blir inlåst.
   Och det hade inte heller varit så roligt.

   Gilla

   • Det är ju en risk, byggnaden verkar ju vara ganska stor. Annars tror jag inte att jag skulle vara rädd för att gå där, men instängd vill man ju inte bli.

    Gilla

 3. Hej Antonia..
  Snygga foton av byggnaden och modigt att spatsera omkring därinne helt ensam det hade inte jag gjort.. kan du gå in så kan ju vem som helst.. Så var lite försiktig med sånt.. Kram!!

  Gilla

 4. Många härliga bilder. Skrymslen och vrår. Snygga vinklar. Häftiga bilder på trappor, klotlampor och inredning.
  Störtskön bildserie.
  Bra att du tog mod till dig och tog dig in i byggnaden.

  Gilla

  • Jag har vart ditåt flera gånger och alltid var det stängt tidigare. Så den här gången hade jag lite tur.

   ( och den lilla turen jag hade då slog genast tillbaka helgen som gick nu, med diverse dråpligheter på löpande band, men värst blev det ändå att jag tog en fantastisk bild av den molntäckta himlen som delade sig horisontellt och en lite bit till som såg ut som en animerad blixtnedslag som träffade en av husen vid St:Eriksbron. Och den var riktad just mot kupolens spets. En häftig bild. Men när jag fortsätter med fotandet på gatan märker att någon skylt hoppar upp på skärmen.
   Så jag kollar närmare. Jag hade inget minneskort i kameran. 😦

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.