fotoutställningen…


I mitt förra inlägg om Fotografiska osade jag, men i det här vill jag nu skriva om mer positiva upplevelser. För det är ju alltid värt att besöka museet och kolla in de fantastiska bilder som hänger där för dagen.

Jag var lite svag för Joyce Tenneson foton. Hennes bildspråk tilltalade mig, jag gillade hur hon porträtterad kvinnorna och sig själv.

fotografiska...foto: AntoniaB © 2014

fotografiska...foto: AntoniaB © 2014fotografiska...foto: AntoniaB © 2014Man ska inte missa Anders Petterson bilder. Det är en kavalkad av bilder som kom ur olika möten. En sorts streetfotograf eller mötesfotograf. Han kommer nära människorna och ger oss en bild hur de har det. Jag kan inte säga att det är en vacker bild vi får om vår värld, men bilderna är fängslande och intressanta.
Utställningen sammanfattar 45  års fotograferande. Han har helt klart lätt att komma nära människorna.

fotografiska...foto: AntoniaB © 2014PA050877

Och så kollade jag igen Höstsalongen. För jag lät tidigare nästan som om det inte var några bilder alls som var bra. Och det är ju inte sant.

PA110348En favorit var de mänskliga djuren och en annan var porträtterna med genom mjölkglas. Det är säkert inte nån mjölkglas inblandad i bilderna men man får en speciell effekt. Och det gillade jag.

fotografiska...foto: AntoniaB © 2014

 

Annons

14 tankar om “fotoutställningen…

    • Alla större städer borde ju ha en sån. Men numera många museer ordnar fotoutställningar. Nordiska museet hade fotoutställning, stadsmuseet också osv. Och många tänker inte på att de kan ha det också.
      De gör sånt för de vet att foto drar publik, och då kanske kollar man resten av utställningen också.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.