arbetsmoral…2014


Jag har alltid undrat varför det blir så dyrt med byggandet. När inte sällan är det utländska relativt lågt betalade byggare jobbar på väldigt många bygge. Entreprenören anlitar underentreprenör som anlitar  underentreprenör som anlitar….ja. Kanske är det inte så det går till. Men slutpriset är högt.

Och nu vet jag varför:

arbete...foto: AntoniaB © 2014I söndags var jag i Stadsmuseet vid Slussen i Stockholm. Varje gång jag kom ut till en korridor tittade jag ner till bygget som pågick utanför. Jag vet inte vad ni tycker men  kanske var det  lite överdrift att det pågick nåt seriöst där. För förutom att man kollade i sina telefoner så gjordes inte mycket alls.
Jag har för mig dessutom att man får mycket bättre betalt på helgerna och sena kvällar än för övriga tider. Men jag kan ha fel.
Jag kan ju ha fel naturligtvis, och de kanske jobbar supersnabbt resten av tiden. Men en timme senare tog jag den här bilden.

arbete...foto: AntoniaB © 2014Måste vara söta katter de fnissar åt. Eller?

(Och ni som jobbar hårt, behöver inte ta på er offerskjortan.)

Annons

14 tankar om “arbetsmoral…2014

  • Hmmmm…kanske har du rätt. Och så blir jag hatad och jagad av byggarbetare.
   Men jag ska fråga en kille jag känner inom bygge vad han tycker om saken.
   Idag var jag inne i en nedlagd skola i Stockholm. Jag såg att två byggarbetare gick in. Så jag gick in också när jag inte längre såg dem. Jag blev inte stoppad av nån. Överhuvudtaget såg jag ingen medan jag gick runt där och tog bilder.

   Gillad av 1 person

 1. På sossetiden skämtade om dom som jobbade åt staten och kommunen att dom hängde på spaden! Men det gjorde inget för dom fick ju betalt i alla fall. Kanske killarna väntar på order från chefen. Eller, så är det grejor som inte kommit. Vem vet! Eller så är det tidens tand. Nallen är viktigast! 😛

  Gilla

  • Då har de en riktig dålig logistiskt samordnare. En som inte kan sitt jobb.
   Och det är inte alls ovanligt att folk inte kan sitt jobb.
   Jag hör massor av såna berättelser från mina kunder, och det gör mig både orolig och pissförbannad. Att man förstör ett land som hade världens försprång en gång länge sen.

   Gilla

 2. Hmm, det är ett himla babblande och fipplande i och med dessa apparater. Men allt sköts ju per dem så en del samtal måste förstås vara arbetssamtal. Men man passar förstås på att kolla annat också. Påpassliga bilder som vanligt!

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.