Upprörd stämning på cykelparkeringen…


cykelparkering i uppror....foto: AntoniaB © 2014Stämningen var en aning upprorisk på cykelparkeringen vid Centralen. Cyklarna vill gärna ha ordning och reda men deras förare är på helt andra notor. De kör som galningar och vet inte alls vad trafikvett är för nåt. Att cyklister blockerar övergångsställen medan de väntar på grönt är inte ovanligt, påpekar du fakta blir de mest hotiska. De ska fram överallt, och helst köra så snabbt bara det går.
Vill du korsa deras väg för att du måste över, leker du med din egen säkerhet, för de har så bråttom till helvetet att de tänker varken sakta in eller stanna.

Det är rent av obehagligt. Polisen kanske borde hålla mer koll på dem lite mer. Men det gör de inte och svulsten bara växer och växer.

Annons

12 tankar om “Upprörd stämning på cykelparkeringen…

 1. Cyklister i stan ja dom är något för sig..
  Janne berättade att han hade en idiot framför lastbilen som vägrade att släppa förbi honom..
  När dom kommer fram till ett övergångsställe så kör cyklisten mot rött resultat han kör på en kille som just börjat gå över gatan..

  Både cyklist och den gående ramlar omkull då reser sig den gående upp och golvar cyklisten med ett knytnävsslag han blev fly förbannad.. Och ja hur gick det med cyklisten det vet inte janne eftersom han var tvungen att köra vidare..

  Men rätt åt cyklisten tycker jag för det är så dom beter sig hela tiden…
  Kram Nicki

  Gilla

 2. Ja, Antonia, jag skulle så gärna själv vilja skriva en insändare i ämnet- med rubriken :
  ”JAG HATAR ER, DJÄVLA CYKELTERRORISTER”.
  Vet du att det är 500sek i böter att cykla på trottoaren ?? Vilket skämt. Varför har man lagar och straff som ALDRIG kollas upp ?? Vi stackars fotgängare borde ha mobilkameran i ”laddat läge” och fotografera dessa marodörer. Jag har själv bara på min egen gata nästan blivit nermejad tre gånger. Senast igår. Jag gick med huvudet nerböjt för att det blåste så hårt, Snabbt fick jag upp ögonen när det svischade till i jackärmen när en tjej FLÖG FRAM på sin cykel. Man blir stum !! Och vad har man att sätta emot ???? Hata är ett starkt ord, men cykelmarodörer finns inget annat ord för. DESSUTOM så cyklar dom mot trafiken i alla lägen, så numera är man inte ens säker på att kolla trafiken åt ett håll på en enkelriktad gata. FÖR MEJ FINNS INGA STARKA ORD NOG !!

  Gilla

  • Mycket bra fråga. Varför gäller inte reglerna alla som har hjul under sig. Polisens frånvaro i alla avseende ganska så skrämmande. Cyklister gör som de gör för de vet att de kommer undan tills de flyger av cykeln med huvudet förre. Och då ska ju naturligtvis hela samhället ställa upp för att rädda en idiot som orsakade sin egen olycka genom att bara köra som inget annat fanns på trottoarer vägbanor och cykelbanor. FY…

   Gilla

 3. Bloggtiteln passar så bra in på din bild.
  Jag håller med dig, i allt vad du säger om cyklister. De verkar inte ha ett hum, om vilka trafikregler som gäller för dom.
  Här i Örebro, har dom fått för sig att trottoarerna är lämpliga cykelvägar. Är dom alla anarkister … eller? Det kanske är dags att införa körkort för cykel.

  Gilla

  • Polisen bara klagar på arbetsbördan. Undrar vad de gör egentligen, för det verkar att allmänheten tar över deras jobb mer och mer, fångar in bovar, stoppar våldtäkt, försöker stoppa rånare, avbryter slagsmål och sätter sina liv i spel, för polisen sällan hinner med. De vill helst sitta inne i stugvärmen fraterniserande med varande till gott kaffe och gott humör. Och inte att glömma hur vaga insatser det finns när det gäller idekapningar och internetbedrägerier m.m. Kanske dags att ta in folk som kan internet.
   Och ja, man ska bevaka cyklister på samma sätt som man bevakar bilister mopedister och båtfolk. Varför ska de härja och strunta i trafikregler. Varför är de undantagna? Nu kokade jag upp. 😦

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.