slussen igen…


 

Det är fortfarande inte bestämt hur det ska gå med eländet som heter Slussen.  Det ser verkligen nergånget ut där på mitten mellan Gamla Stan och Söder.  Jag bry mig inte så mycket om huruvida de som är inblandade löser den, bara de gör det. Och helst med raketfart.
Det kan inte finnas ett land till som är så sega att ta beslut.
För Slussen har inte sett inbjudande ut på dem senaste 30 åren. Och eftersom man inte lyckas med  moderna byggen speciellt bra i Sverige (förutom Torson i Malmö och Globen i Stockholm) så är det väl lika bra om man behåller som den är bara man sätter igång nån renovering innan den rasar ihop. En skamfläck mitt stan som tom knarkarna och annan ljusskygga individer undviker. Man blir ju bara deprimerad där.
Men det är kul att gå runt där och fota. slussen...foto: AntoniaB © 2014 slussen...foto: AntoniaB © 2014 slussen...foto: AntoniaB © 2014 slussen...foto: AntoniaB © 2014 slussen...foto: AntoniaB © 2014 slussen...foto: AntoniaB © 2014 slussen...foto: AntoniaB © 2014

10 tankar om “slussen igen…

  • The problem is that it’s getting dangerous and that it takes too long time to make decisions. It looks incredibly ugly out between two beautiful neighborhoods. And every time we are close to the finish, should always any appeal. And time passes.

   Gilla

 1. Visst är slussen en skamfläck i Stockholm.
  Men den inbjuder onekligen till mörka och dystra bilder.
  Det gäller att dokumentera detta.
  Innan alla börjar klaga över hur det sedan blev.
  Jag gillar denna typ av bilder.

  Gilla

  • Tack! Undrar hur det kommer bli, och om jag lever då. För här gäller verkligen att när man tar ett steg framåt så tar men sen 4 steg bakåt. Och kommer till slut ingenstans. Säger en hel del om hur dagens Sverige fungerar.

   Gilla

   • Jag tycker också att det märkligt, att man aldrig kommer till skott. För hur än det blir, kommer kritik efter ombyggnaden. Det verkar som det är för många småpåvar, som vill vara med och bestämma utformningen av den framtida Slussen.

    Gilla

 2. Verkligt vackra bilder från en ful plats. Ja, nog är det ju märkligt att staden inte får den här platsen fixad… där finns ju potential, i närheten av så mycket som är fint, gamla byggnader och vattnet.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.