humlan…


humlan...foto: AntoniaB © 2014

humlan...foto: AntoniaB © 2014

12 tankar om “humlan…

  • Inget jämfört med ditt. Du har verkligen Karlsson på taket, min är mer tecknat serie.
   Men inget nektar i benen.
   Men jag har för mig att jag har en bild med någon insekt som har nektar i sin ena ben.
   Kanske kommer den fram någon gång.

   Gilla

 1. Hej Antonia..
  Humlor är jättefina jag har räddat flera stycken på min balkong när dom hade ramlat ner i min vattenkanna lyckades få dom att torka och ge sig iväg igen så nu har jag ingen vattenkanna på balkongen längre..
  Läste häromdagen att värmen är farlig för humlor för dom har en tjock päls så dom dör..
  Bin är nödvändiga för pollinering och getingar avskyr jag mest för att jag blir sjuk om dom sticker mig då blir det sjukhus och sprutor 😦
  Roligt att du tar upp så många olika saker i din blogg jag avskyr enformiga bloggar blir bara så boring.. Nu önskar jag dig en fin helg själv är jagg bortbjuden på middag ikväll ska bli kul..
  Kram Nicki

  Gilla

  • Så du var sjuksyster åt humlorna? Nice 🙂
   Livet är ju mångfacetterad, vore väl tråkigt att begränsa sig i sin blogg. Även om den nu handlar mest om foto. Förr skrev jag texter oftare. Nu blir det mer sällan.
   Ha en skön helg du med.
   Kram.

   Gilla

   • Sjuksyster år humlorna fniss ja så kanske man kan kalla det ha ha.. Dom låg och sprattlade i vattnet och där kom jag som en äkta Florence Nightingale jag borde få en stjärna i kanten när jag tänker efter..
    kram 😀

    Gilla

    • Ja… De flesta skulle ha struntat i dem. Tror jag. Nu är jag inte så säker. Funderar hur jag skulle ha gjort. Och vet inte. Har aldrig sett dem i en vattenfylld skål att simma runt.
     Kan hända att jag hade också rykt in som räddande ängel. De är ju så söta. 🙂
     Kram

     Gilla

    • Ja jag tror du hade lyft upp dom..Lite taskigt att stå och titta på när någon druknar oavsett vad det är.. Dom ser ut som små gulliga pälsbollar.. vad jag gjort med en geting ja vet inte faktiskt har inte.. 😦 brukar slå ihjäl dom så fort jag får chansen…

     Gilla

    • Jag är mer mordisk mot spindlar. Har fått ju bett av dem. Så jag vill inte chansa.
     Men har inga problem med getingar och bin. Inte så att vi keliga med varandra, men blir de närgångna så slår jag dem med öppna handflata i luften så att de far i väg snabbare än snabbt och kommer inte tillbaka. Av det plötsliga slaget tappar de orienteringen.

     Gilla

    • Bra tips mot getingarna.. Jag jagar dom bara när dom kommer in på mina domäner det är dom eller jag bli biten innebär en massa dötrista timmar på akuten usch men ska testa ditt tips men med min otur så slår jag dom förmodligen i häcken och får taggen i handen 😦
     Spindlar usch dom är inte mina kompisar heller föredrar till och med getingar framför dom..Så med andra ord jag gillar inte insekter bara humlor och fjärilar ja nyckepigor också.. blev ett intressant samtal från din bild på humlan… 😀

     Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.