Prideparad 2014 Stockholm


Prideparaden var extremt lång och lite hackig. Ibland trodde jag att nu har sista ekipaget redan rullat i väg, men sen kom en ny dos fram med högmusik och härligt stämning.
Det var mycket folk överallt,  det dracks en hel del för luften ångade alkohol. Men ingen otrevligheter har jag sett, alla var glada och hejade fram deltagarna.
Jag brukar stå på Kungsgatan, men i år en hel del renovering på broarna, så jag valde slutet på Sturegatan.  Kanske inte var så smart, då blir de deltagarna lite mer trötta, nästa gång kanske tar jag mig närmare början.

Det var den 17-e festivalen och det ständigt ökar i antal deltagare. I år var det 153 ekipage som deltog, från läkare till präster och även A.I.K (fotbollsklubbben).
Hur många som kantade gatorna vet vi inte än, men sägs att det kan vara runt 700 tusen. Och det kändes precis så. Det var mycket folk.

Det blev  över tusen bilder, även om det gick långa perioder utan att jag tog bilder alls. Men det var härligt folk på omloppet så det blev man tvungen lite då och då och trycka på knappen.
Jag kan ju undra vad deltagarna tar för uppiggande medel för att orka från Mariatorget till Östermalms sporthall. För jag tyckte det var jobbigt bara att stå, och det är utan höga klackar.

Annons

9 tankar om “Prideparad 2014 Stockholm

 1. Pingback: Prideparad 2014 Stockholm | ~ Photoria ~

 2. 700,000 is an most impressive turnout. Well done, and considering that the event went slowly.

  On a side note, I just learned something new from this post: http://fi.wikipedia.org/wiki/Sturenkatu.

  Also, the first time I had heard of AIK was 3 or 4 years ago. I was watching a film, not knowing it was Swedish (I never learned the title of it ), and not understanding a word that was said in it (but it was still very interesting), in which two rabble rousing young guys looking like skinheads got onto a city bus and started chanting, ”A.I.K.! A.I.K.! A.I.K.! A.I.K.! A.I.K.! A.I.K.! A.I.K.! A.I.K.!” at the tops of their lungs, and faster as they yelled it. I googled AIK and found out that it was a soccer club.

  Gilla

  • You checked the right street but the wrong city.
   Here is the correct link http://sv.wikipedia.org/wiki/Sturegatan,_Stockholm
   But the parade went through half the town, this street was the last piece.
   The A.I.K is fotball club. And supporters are notorious. A girl who arranged their participation in the parade became homicide threatened. But the effect was the opposite, when it was still more from the club who took part in the parade.
   I can not understand people’s homophobia.

   Gilla

  • Förlåt att jag spamar så mycket idag, men vill dela med mig stämningen för det var verkligen toppen. Och jag vill inte dras med bilderna ända fram till nästa år.
   Och bilarna är dock fortfarande kvar.
   Varför måste allt ske på en och samma dag?

   Gilla

   • Då var det dags för ytterligare en tur in bland dina Pride-bilder. Så otroligt många roliga och häftiga bilder. Trevligt spam. 🙂
    Jag har nog missat att skriva kommentarer på alla dina Pride-inlägg. men jag har varit där och kollat. Jag känner på mig att det blir en tur till, i morgon. 🙂

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.