upprörd över Google!!!!!!!!


två barn...foto: AntoniaB 2014Jag har skrivit om det tidigare men gör jag nu igen. JAG HATAR GOOGLE. Jag måste hitta ett annat brevprogram för kommunikation och för att skicka foton.

Bilden tog jag i dag med min mobil i en Friluftsbutik. Flickorna satt så fina där och ritade, medan deras föräldrar handlade och provade kläder. Ovanligt, för mesta dels så brukar barn vända butiken upp och ner. Nåväl, de var inte från Sverige.

Eftersom jag tog bilden med mobilen skickade jag den till mig själv med g-mail. Det gick ju bra. Men nu kommer problemet. Det går inte att spara ner bilden om du vill ha den i större format. Vill du ha bilden i större format då måste man först anlita googles service.
Det verkar nu som om de har köpt upp alla bildbehandlingsprogram som tidigare var gratis. Jag vet inte. Men jag klickar då på PicMonkey photoeditor som är valbar (även kan välja pixlr express, och pixlr editor samt googles drive….naturligtvist måste jag godkänna att min mailadress, och lite annat ska ju nu nyttjas av dem, klickar jag inte på godkänn….ja, då vet ni att man bara hamnar bakåt. Så jag klickar på godkänn, vad annars, jag vill ju spara min bild på min dator.

SkärmklippOch vad händer? När jag kommer så långt att jag vill spara, så proceduren startar, små kugghjul sött rör sig och arbetar, sen kommer texten upp och meddelar att arbetet är nu  gjort och bilden är sparade. Men var????VAR i helvete har de sparat bilden? För jag blev aldrig tillfrågad om det obligatoriska frågan …var vill du spara bilden. Är detta är ett skämt eller vad?

Vad har hänt? GOOOOOOOOOGLE!!!!!!!! Skärpning. Måste ni sluka upp hela världen?  och försämra? Jag är trött på att registrerar mig överallt. Börjar förstå Tyskarna som går över igen till vanlig skrivmaskin.
Jag är trött på att mitt företag knappt syns längre på sökmotorerna för att ni har ändrat på villkoren och eftersom jag inte syns i media och inte lägger upp fåniga lögnaktiga videofilmer. För då får man bättre placering.

Just nu önskar jag en värld utan googles monopol där allt köpes upp och allt sammanlänkas till en stor organisation, där inget förblir hemligt. LÅT MINA EGNA BILDER ATT VARA I FRED!!!!!!!! Och vart tog den sparade foton på väg?

Annons

28 tankar om “upprörd över Google!!!!!!!!

 1. Olagligt eller inte, du borde i alla fall skämmas för att du tog kort och framförallt hängde ut på nätet utan vare sig barnens eller föräldrarnas tillåtelse. Varför anser du att det är dåligt att Google registrerar dig överallt, när du inte är ett dugg bättre själv?

  Gilla

  • Då kan vi vara upprörda åt varsin sak. Eller hur?

   Men bara för saken skull: det är inte förbjudet att fotografera barn precis som man kan fotografera vuxna. Jag behöver inte heller föräldrarnas tillåtelse om jag inte ämnar sälja bilderna och det tänker jag inte göra. Bilderna är inte heller kränkande på något sätt, och inte heller lätt att känna igen barnen. Så vad är ditt problem förutom att mucka lite gräl. Men det är helt okej, jag bryr mig inte nämnvärt 🙂
   Google däremot ett mycket större problem. Och du kanske gillar att bli övervakad i precis allt du gör men det gör inte jag. Därför använder google mycket mer sällan än jag gjorde för och använder en annan sökmotor.
   Tyvärr slukar google numera allt i sin väg, från bildbehandling till brevprogram….m.m. Google är inget annat än en avancerad Stasi-vertyg. Är du nöjd med det så är du nöjd med det. Tillsvidare, för nog kommer du vakna nån dag och gillar inte alls det.

   Gilla

   • Du har hittat fel person att attackera för att gilla övervakning, om du klickar på länken i mitt nick så ser du att det är precis tvärtom.

    Det är just på grund av Google och liknande Stasi-verktyg som jag är upprörd över ditt agerande. Det är inga problem alls för ett ansiktsigenkänningsprogram att identifiera det högra barnet. Har du tagit bilden med en kamera eller smartphone med GPS, kan de exakta koordinaterna vara inbäddade i EXIF-informationen i bildfilen.

    Det har alltid varit vanligt hyfs och god ton att fråga innan man tar bilder, inte på folksamlingar men gott och väl på enstaka eller fåtal personer. Bara för att det inte är förbjudet betyder det inte att det är snällt. De flesta har säkert inget alls emot det, men det finns människor som inte vill ha något personligt alls utlagt på nätet. Dessutom finns det människor som det kan bli farligt för, sådana som lever under skyddad identitet.

    Gilla

    • Antimon555 det är du som attackerar. Och läser lusen av mig.
     Du har vädrat din ilska över bilden jag tog. Mamman i butiken tog klart mycket bättre än du gör det.
     Men vill du gorma lite till åt mig så är du alltid välkommen. 🙂

     Gilla

   • Du skrev i inlägget att föräldrarna ”handlade och provade kläder” så det gav intrycket att de inte såg när du fotograferade. Men att fråga är inte för mycket begärt, oavsett vilket.

    Du verkar ha en konstig attityd till personlig integritet. När Google kränker den så klagar du på dem (med all rätt), men när du kränker den och andra klagar, så verkar du tycka att man ”muckar gräl” och ”gormar” utan att egentligen reflektera över vad man skriver. Gör det ingenting eftersom det inte är du som drabbas?

    Gilla

 2. Har så lite med Google att göra som jag kan. Äckligt vilken makt dom har. Har ingen g-mail. Men NSA ser i alla fall allt vi gör. Så vart tog din bild vägen? Du fick in den på bloggen i alla fall.

  Gilla

  • Ja,jag fick in den i bloggen för jag kunde spara ner den i mindre format. Och det passar ju till bloggen.
   Men faktisk hittade jag idag hur man kan göra, men just när jag skrev inlägget, hittade inte hämtning knappen.
   Och den bilden som jag sparade i den behandlingsprogrammet har jag faktiskt inte det blekaste vart den tog vägen.
   Men du använder ju chrome och det är ju googles.

   Gilla

 3. haha vilken outrage! Fattar ingenting. Varför ska du skicka bilden till dig själv på e-post?! Du skulle väl bara lägga upp den i bloggen eller??? Sen vill jag passa på att påpeka att i Sverige får man inte ta foton på barn utan föräldrars tillåtelse iaf..

  Gilla

  • Har du aldrig fått bilder på din gmail som du ville spara på din hårddisk?
   Varför jag skickade till mig själv från telefonen? För att jag tycker är lättare att göra bildbehandling än i telefonen, lättare att lägga in även i bloggen
   Men inlägget handlar egentligen inte om huruvida jag skickar mail till mig själv… Och nu i efterhand ångrar jag att jag skrev det, för alla verkar hänga upp sig över det. När det hela handlar om hur Google vill bestämma hur du ska spara ner bilden till din dator.
   Jag har aldrig hört om det förbudet. Det har jag frågat när jag var på photowalk.

   Gilla

   • Jag använder hotmail. Men jag har gmail också och det är ju bara att spara ner, hos mig lägger det automatisk det i hämtade filer om man inte väljer spara som och väljer annan lokalitet. Det är ganska mycket som bara hämtas ner utan att man får välja vart, det är ju inte google direkt ensamma om. Nu tycker jag du kastar lite mycket skit på dem här som andra också gör… Men jag har ju Mac. Allt funkar bättre då. :p

    Gilla

    • Faktum att Google har gjort ändring sen några månader tillbaka. Du kan spara ner bilden i 640×480 men inte större. Det kunde man göra förr.
     Om en vän ber mig art jag ska hjälpa hem med en bild för t ex till en annonsering eller nåt annat då vill de alltid ha en högupplöst bild. Det blir lite svårt att skicka den till hen om bilden skalas ner till 640×480
     Sen spelar ingen dom helst roll om du har Apple dator eller jag som är fattig kan bara kosta på en billig PC. 🙂

     Gilla

      • De blev stora förr. Det är inte första gånger jag överför från mobilen. Så jag vet. Och jag överför även från dator till mobilen. Det gör du väl också till din Instagram. Eller hur?

       Gilla

       • Jo precis men inte via mail. Mitt red program har automatisk sync. Jag har lightroom i alla mina devices. Jag behöver inte ens konvertera till jpg eller fixa med pixlar. De hanterar raw direkt. Men detta är rätt nytt men guuuuuud så bra!

        Gilla

        • Det vet jag inget om. Det har jag aldrig testat. Idag är första gången att jag lägger ut samma bild på bloggen och på insta.
         Rent allmänt vill jag inte att folk ska titta på samma bilder. Jag har ganska få följare och de följer ju även min blogg. Det blir tjatig bara.

         Gilla

         • Jo precis, men du vet jag gjorde ju det där instagram travel thursday konceptet. Och då när jag addade dem sa bloggen eller när jag läste hur jag skulle göra att det lade till i största storleken vilket var någonstans runt 600 px. Det verkar vara något som mer än gmail förminskar menar jag. Jag har ju lagt till dessa bilder på insta i full storlek typ 3000 px. Jag å andra sidan har inte samma följare men varierar också bilderna. Men hur mycket händer i ens liv kan man ju tänka också.. 😉

          Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.