jag blev misshandlad…


blåmärken...foto: AntoniaB © 2014 blåmärken...foto: AntoniaB © 2014Ja, jag blev misshandlad av….en bananskal, som någon har lömskt har slängt på marken. Detta hände på en marknad med massor av folk, som alla ville hjälpa mig, men jag ville bara sitta kvar. Det kändes bättre. Det var bättre att sitta på marken och samla mig än att stå upp och skaka.
Hade inte en aningom att bananskalet är lika halt som en isfläck.
Som tur slog jag inte ner något värdefullt på marknaden, bröt inget heller och jag hann rädda även min just inköpte dyra kamera från att den ska slå till marken. Det räckte väl att jag gjorde det. ( har lite erfarenhet hur man ska falla från förr när jag tränade Ninja. Ninju-tsu för att säga det korrekt.)
Detta hände just ett par timmar innan min flygresa så bara tanken att jag kunde ha hamnat i sjukhus med bruten vad som helst gjorde mig ännu mer skakig. Undrar varför …för inget bröts, men man är väl sån. Eller så var det chocken och så skäms man också så klart.

Och så här såg ut själva fallet:

fallet...foto: foto: AntoniaB © 2014JA, det syns inte mycket för det gick väl rasande snabbt. Kameran verkar inte hinna helt enkelt. Men den tog en bild. 🙂 Detta hände den 12 juni för jag ville inte flyga fredagen den 13-e.
Dock fick jag känna av även fredagen den 13-e också

Jag skulle tvätta upp all min packning, så jag hade en tvättstugetid kl. 7.00
Hur det gick till vet jag inte riktig här var ju ingen bananskal i vägen men nån troll eller så har någon har läst en besvärjelse över mig, eller bara helt enkelt är jag klantig. men när jag hunnit ner till bottenplan så helt plötsligt är jag på ena knä för min ankel gav i från sig en rätt så fult ljud. Jag stukade foten. Jag satt där en liten stund för att samla krafter för att kunna stå upp, då jag även sträckte vänster låren i fallet.  Här är en bild även på min svullnad som jag tycker nästan ser ut som om jag bröt ankeln, men jag antar att det skulle göra mycket mer ont.

stukat fot...foto: AntoniaB © 2014

Jag önskar att jag kunde säga att resten av dagen gick smidigt sen, men det gjorde det inte. Dock hände inga stora saker, men många små, som att  jag välte ur min korg, gick in i möbler så att jag fick några blåmärken till, misslyckades totalt med soppan  jag gjorde till lunch…osv… osv…osv.

När jag nu tittar på bilderna kan jag konstatera att de ser inta alls så hemska ut som de gör i verkligheten. Det för tankarna till de som verkligen blir misshandlade av någon och sen fotograferas för att kunna visa upp på rätten hur det såg ut. Jag antar att de bilderna är också förskönade mot hur de verkligen kan se ut. Kan det vara därför förövarna får relativt lindriga domar?  Bara en tanke.

I USA hade jag blivit nog rik på detta fall. 😉

blåmärken...foto: AntoniaB © 2014

Annons

12 tankar om “jag blev misshandlad…

 1. Du får trösta dig med att du i alla fall inte är benskör. Hoppas blåmärkena har bleknat. Fredagen den 13 är en lyckodag. Det var dessutom fullmåne. Jag var i Stockholm och hade skitkul. Nästa gång denna dag inträffar blir 2049. Senast var år 2000 – att det är fredag och den 13:e och fullmåne på samma dygn alltså. Du får ta och tänka på varje steg du tar hädanefter. Och uttrycket: Han halkade in på ett bananskal finns det med andra ord belägg för! 😛

  Gilla

  • Benskör är jag inte. Det har jag konstaterat numera också, för det var en hel del fall genom tiderna. Och aldrig bröt nåt. Ta i träd.:)
   Jag hade ingen problem alls med fredagen den 13 hitintills, men just den här kombination med månen gynnade inte mig. Hela dagen var ju off, Drog ner skinnet från min finger, välte ur min matkorg på gatan tappade saker och gick in några gånger i dörrposten under dagen. Det var helt klart nåt på gång.
   Men dagen tog slut och nu är allt okej! 🙂

   Gilla

 2. Men oh, då är det det med att halka på ett bananskal alltså sant, du kan intyga att de är hala! Och så stukningen på det. Usch! Av någon konstig anledning blir det ofta en otursserie, men nu får vi hoppas att du har fått ditt och att lyckan vänder. Sköt om dig och din stukning, du får fota små saker i din närhet i stället!

  Gilla

  • Japp, jag är full av hopp. 🙂 Och ja, bananskal ÄR hal. trodde nästan att det var en skröna. Jag är blå även i baken och på låren. Jag är ofantligt glad att jag kom undan bara med blåmärken.

   Gilla

 3. Lider med dig min vän för jag gjorde samma sak för två år sedan men inte på ett bananskal jag bara snubblade på något det var vid ulvsunda slott jag lyckades rädda min kamera och knäppte ett foto i fallet dock inte medvetet mitt ena knä var helt svart och jag var utan känsel i ett lillfinger i över en vecka och en del skavsår och småblesyrer här och där det var inte roligt strax efter välte en kille med sin motorcykel ute på ulvsunda vägen han kanade en bra bit så Janne fick ta hand om killen och jag gick in på en mack som låg där och tvättade av mig hoppas du repar dig fort tröstkramar från mig…

  Gilla

  • Det var inte heller en höjdare du var om med. Sånt går så himla snabbt, ändå registrerar man allt i sin hjärna. Jag förutom det att man trycker på avtryckningsknappen.
   Efteråt kan man skratta åt det hela men inte just då.
   Kram!

   Gilla

 4. Men jösses vad du är otursförföljd.
  Du kan nog med tanke på bananskalet, skatta dig väldigt lycklig ändå. Det kunde ha slutat mycket illa. Att du sedan lyckades ta en bild i fallet, är ett konststycke i sig själv.
  Nu får du krya på dig och jag vill inte läsa om några fler missöden.

  Gilla

    • Tack. Jag är inte heller troende, men otur är en ständig följeslagare. Får bara acceptera även om jag knorrar en del.
     Får jag lite tur så får jag såna mången för det.
     Försöker inte tänka så mycket på det men ibland svämmar allt över och då måste jag skriva om det för det känns alltid lite lättare efteråt

     Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.