vad ska jag göra??????……


Jag är våg. Det gör ju livet inte direkt lättare. Att ständigt brottas med beslutsångest över olika beslut gör inte livet enklare direkt.

Först började min Lumix krångla så det gjorde att jag kollar nya kameror. valet står mellan en Panasonic Lumix DMC-GX7 och en Olympus OM-D E-M1 och naturligtvis finns ingen att rådfråga. Den ena är lite dyrare än den andra. Så vad kommer en försäljare rekommendera?
Kan man tro på att de är ärliga?
jag läser naturligtvis en hel del om de nya kameramodeller som kommer, men beskrivningarna är alltid översvallande och allt är så mycket bättre än det var förr. men vad är det man märker egentligen?

Jag redan saknar min lilla blåa Lumix. Jag vill gärna  ha färg på min kamera. Men de finns inte längre. bara en sån sak kan göra mig ledsen.  Pentax kör med färg på kamerorna men deras kameror är stora. Och då har jag redan en Canon som är stor. Apropo Canon så krånglar min enda zoomobjektiv och det känns som om glaset håller på att gå sönder i den. Eller så är de redan sönder.
Man skulle tro att jag är oaktsam med mina saker men det är jag verkligen inte.

Och så naturligtvis gick även min mini iPad till graven. 1 månad efter att garantin har gått ut.  Den fungerade på kvällen, aldrig har krånglat en endaste gång. på morgonen var den lacksvart och inget hjälper.
Jag ringde supporten och de sa med en gång att garantin har gått ut, och att jag kan lämna in den för en kostnadsförslag på reparation. Om jag godkänner kostnaden är det bara att köra om jag inte godkänner kostnaden så får jag betala kostnaden för att de öppnade upp paddan. Hur mycket kostar öppnandet frågade jag, men hon visste inte det …typ hundralappar. Femhundra? frågar jag…hon ja, kanske.

Och här står jag nu i valet och kvalet igen. Ska jag låta öppna paddan eller inte? Är det bättre om jag köper en ny ….det kostar 2200 en ny mini iPad.
Jag har ju en abbonemang på paddan som kommer rulla vidare oavsett om jag använder den eller ej. Att säga upp går ju inte heller, och i slutet av december skulle jag få en ny om jag fortsätter med abonnemanget.
Vet verkligen inte vad jag ska göra.

Alla tips emottags med glädje.

Annons

14 tankar om “vad ska jag göra??????……

 1. Du har för många apparater! Köp en Olympus. Jag köpte en -92 med 4 meg. Olympus var först med så många pixlar. Den höll i åtta år och då använde jag den flitigt som journalist/fotograf. Måste man ha både ipad och laptop? Plus stationär dator kanske? Många grejor – många bekymmer. Nu fotar jag med en Samsung. Kostade under tusenlappen. Mycket bra! Älskar den men vet att den kommer att dö den med en vacker dag. 😛

  Gilla

 2. Ja, du inte är jag någon guru när det kommer till sånt hära jag. Teknik är jobbigt och våg är jag med! Men skulle säga, lämna in paddan när du vet vad det kostar att laga den och varför har du abonnemang? Använder du det? När det kommer till kameror så en ny av den modell du redan har om du gillar den modellen, det framgår inte riktigt mer än färg något annat som skulle kunna vara till hjälp..

  Gilla

  • Jag vet att det är svårt, men är bra atthöra hur andra resonerar i liknande läge.
   och helt plötsligt märker jag att hur många runt om mig är vågar.

   (Annat. Ni har flera berömda restauranger i Lima. De står på nån lista över världens bästa restauranger. Många är just från Peru, kanske 4-5, minns inte nu
   Jag är nu osäker men undrar om inte är en av dem som din kille jobbar på. )

   Gilla

   • Ja. Precis, Min sambo jobbar sin sista dag på Astryd Y Gaston, Casa Moreyra idag faktiskt. Sen ska ha vara lite ledig. Det är ett tufft jobb kocklivet, tror han jobbat runt 500 timmar på två månader och då är han ändå ledig 2 dagar i veckan. Gaston är mycket känd här. Peru är ett av de tre världsköken. Casa Moreyra finns bland bilderna och om du söker på Astrid y Gaston på min blogg hittar du dem. Det var världens 14 bästa rankade men är efter att de släppte San Peligrinolistan igår världens 18 bästa, så de tappade lite i ranking och en annan som heter Central är nu högre rankad. Men de kämpar sig nog tillbaka. 🙂

    Gilla

 3. Alltid tråkigt när saker och ting börjar krångla, för att till slut fungera tillfredsställande.
  Börja med att Googla på de två kameror du siktat in dig på. Recensioner och vad säger andra användare om dessa kameror.

  Olympus OM-D E-M1
  http://www.kamerabild.se/tester/kameror/test-olympus-om-d-e-m1-som-en-riktig-storebror

  Panasonic Lumix DMC-GX7
  Hittade tyvärr ingen bra länk på svenska.
  http://www.ephotozine.com/article/panasonic-lumix-dmc-gx7-expert-review-22581

  Jag vill inte ge mig in att ge dig något råd om vad du skall välja. Bäst är att bilda sig en egen uppfattning om vad man är ute efter.

  Gilla

 4. Einen schönen Tag liebe Andonia,das hört sich nicht gut an,aber Lumex ist doch sehr gut ich habe auch so eine Kamera sie zu reparieren lohnt nicht immer.Hier in Köln ist Regen wollen ma hoffen das es zum Wochenende besser wird.Liebe Grüße von mir.Gislinde

  Gilla

  • Jag kan tyvärr inte råda dig, Antonia. blir själv helt ställd när det gäller inköp av kameror och dylikt. Men nog tror jag att jag skulle låta dem titta i paddan, jag är för att reparera det jag har.

   Gilla

   • Tyvärr känner jag inte riktigt så. Om det hade handlat om 500 kr ja, men det vet man inte innan. Och det kostar en hel del att få veta det.
    Att köpa en ny kostar 2290 kr.
    Men jag har inte bestämt mig. ÄN.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.