pilfink ?, sparv?…fåglar


fink...foto: AntoniaB © 2014 finkar...foto: AntoniaB © 2014Jag skulle tippa på sparvar, men nog är jag inte säker. Däremot är glad att jag äntligen kan ta skarpa bilder. och hur kommer det sig? Har jag blivit stadigare  på handen? Möjligt, men jag är ganska stadigt på handen. Nej det är inte skakig hand som orsakade mina oskarpa bilder.  det var kamerans fabriksinställning.
Där var faktiskt skärpan inställd på vänster på nollan. Och nu är den ändrad må ni tro. 🙂
Synd att man inte kan lita på inställningen på en kamera som man köper i affär. grundinställningen ska ju va det bästa, sen om man moddar runt och ändrar själv är ju en annan historia. Men just skärpan är a och o. Och en nybörjare vet säkerligen inte vad hon ska göra. Knappt att de i affären vet för ingen har visat den inställningen i butik när jag klagade över att jag får dålig skärpa. Det ända råd jag fick att den extra linsen tar bort skärpan. DEN linsen som kostade ca 500 kr och var de som rekommenderat att köpa till. Nice!

Annons

40 tankar om “pilfink ?, sparv?…fåglar

 1. Tänk förr när det var hästar i stan. Då vimlade det av gråsparvar som pickade frön i deras avföring. Nu är det mindre med gråsparvar i städerna. Nu äter dom smulor från uteserveringarna. Inte lika nyttigt. Skärpa har nog kanske mest med att hålla stadigt att göra. Kör mest med automatkameror. Donar lite i photoshop – men, är skärpan dålig är det lite man kan göra med en bild.

  Gilla

 2. Föresten kan jag tillägga att det var bra att du la ut ett foto, för inställningarna ser inte lika dana ut på alla Canonmodeller, så att du vet. Min 5D ser inte ut sådär t ex, den har fler valmöjligheter, så det är bra att veta hur din kamera ser ut så man förstår det du skriver. Så bra med fotot helt enkelt.

  Gilla

 3. Ja det är mycket med de där inställningarna. Jag har fibblat runt lite och det är som du säger. Det verkar göra skillnad. Vi får se lite. Jag ökade faktiskt också kontrast och det gav en annan skön känsla till fotot, som jag visserligen drog tillbaka till noll sen för det ökade mina rynkor när jag tog en ansiktsbild och gud bevars, vem vill det?! 😉 haha. Nej men tack. Det är ju jättebra att dela lite fototips även om man inte riktigt vet varför det bara blir bättre. Jag upplevde att ändra på färgtonen ett steg ett två till vänster också var gynsamt här i Peru så vi får se. Gäller bara att hålla koll på alla inställningar man har sen om man måste ändra dem.

  Gilla

  • Jag ska också kolla även de andra inställningarna. Tog nu några bilder med 0 och 7 på skärpa. men belysningen är inte det bästa nu hemma (norrläge) Jag var hela dan på jobbet, storstäd och gardintvätt samt hänga de tillbaka. Så mycket ledigt är ju inte.
   Imorgon ska jag på medeltidsmarknad på kungsan. Hoppas på bra bilder.

   Gilla

   • Det räcker tycker jag, bilderna talar för sig själv. 😉

    Du vad menade du med skärpan och fabriksinställningar? Hade du ändrat något så du fick skarpare bilder?

    Gilla

    • Japp. Jag skriver just en avhandling om detta på min andra blogg. Jag ger dig länken när den är klar. (bilderna är tagna då med iPhone)
     Visserligen har du en proffsigare kamera än jag har, men Canon brukar ha igenkänning i handhavande tror jag. Eller så hittar du den själv 🙂

     Gilla

     • Det handlar inte om kameran, det är den som håller i den 😉

      Vad är det för inställning? Skriver du en hel avhandling om detta? Ska du doktorera? 😉

      Gilla

      • Det tror du. Men kanske är det så med värstingkameran.
       Jag hade inte råd med sånt. 🙂
       Jag bara noterat att efter inställningen blev mina bilder skarpare.
       Så nåt måste ju betyda.
       Här är länken om du orkar eller har tid.
       http://bellebluephoto.se/2014/04/11/skarpare-bild/

       Exempelbilden är kanske inte det bästa, för nu hittar jag naturligtvis inte bilden på sparvar från förr som aldrig blev bra, Men jag märkte på många av mina bilder att de var inte skarpa om man förstorade dem.

       Gilla

 4. Mycket konstigt ska man vara med om, men skönt att du kunde fixa det. Fina bilder på sparvarna, de brukar annars vara snabba på att ge sig iväg när man närmar sig!

  Gilla

 5. Tjong i medaljongen!
  Snacka om kanonskärpa. 🙂
  Bra att du fixade detta själv.
  När det gäller fåglarna, så är det gråsparvar. Pilfinken är brun på huvudet. Men detta betyder mindre, nu när du fått ordning på skärpan.
  Skön samling av små sparvar som solar sig.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.