i skuggan av solen…


Jag gillar när människorna reduceras till siluetter. De blir hemliga, men ändå kan vi se om det är en man eller kvinna, om det är med ungdomlig spänst vi skuttar  eller  att vi har  många år på axeln att bära. siluetter...foto: AntoniaB © 2014 siluetter...foto: AntoniaB © 2014

Det enda jag vet egentligen är att livet går så fort att jag får ångest varje dag över det.  Den rusande tiden paralyserar mig mer och mer.
igår läste jag att en piller är under utveckling som kan sakta in tiden. Visserligen är den är för grova kriminella som ska verkligen känna att de lever och att livet är inte värt att leva på 5 m2 , men nog kan det utvecklas så även vi vanliga kan ha nytta av den.  Eller?

Och jag skämtar inte. En grupp akademiker vid  Oxford´s Universitet forskar intensivt  i just  detta. Dr.Rebecca Roache säger att framtida bioteknik kan göra det möjligt att utveckla droger som förvränger fångarnas tidsuppfattning så att tiden tycks gå långsammare. Mycket långsammare. Och inom 8 timmar klara av 1000 år.
Dock min hjärna  räcker inte till för att leva in mig i situationen, och på vilket sätt kommer den ha inverkan på individen. Men jag hoppas på att den har nån positiv biverkning så att vi vanliga människor kan också ha nytta av den. Forska gärna mer i detta istället för Viagra.
Otroligt vilka möjligheter som finns för framtiden.

 The Telegraph  EAON

Annons

8 tankar om “i skuggan av solen…

 1. I love it when you make shots like these. These are absolutely gorgeous.

  Now, what would be the point in making a prisoner artificially perceive time that way? Would it be to give him/her shorter sentces so that they would be considerably less tax burdens? If so, what happens after the effects wear off and they’re set free. If they’re recidivists, then they’ll only strike again.

  Gilla

  • Thank you! 🙂

   I also thought about just that. For indeed experiencing the offender that he / she has lived 1000 years but are looking for might in freedom after 6 months. So what will the profit and for whom.
   But I did not mind slow down time a bit because I think that it is rushing enormously nowadays.

   Gilla

 2. Jag älskar silhuetter och dina är vackra – den nedersta som filmrutor. Ser jag någon som går på vattnet? Den översta som en tavla: Den ensamme.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.