känslan sitter inte i skärpan, eller?…


Jag lämnade tillbaka min 50 mm ( f 1,8) objektiv. För delvis trivdes jag inte med den fasta formatet, delvist kom jag på att jag har en 45 till min spegellösa kamera. Visserligen ligger inte ljuskänsligheten lika högt, den är bara en f 2,8 – men problemet är det samma. Man måste gå en massa mycket och ibland vore ju inte heller fel att ta en bild på helheten också. NEJ!…jag är definitivt en zoomer. Mina bilder kommer aldrig slå stort så jag behöver inte ha det vassaste och mest ljuskänsligaste objektiven som finns. Jag är nog mer ute efter känslan inte skärpan.

Ni får gärna upplysa mig om jag har fel. Jag lyssnar och lär mig gärna. 🙂

Efter att jag lämnade tillbaka objektivet, tog jag vägen mot Kungsträdgården för hemfärd. naturligtvis var det en hel del att fota. Jag tänkte inte på det, men det är nästan alltid nåt intressant som händer på Kungsträdgården på helgerna. Nu fick jag fota med min 45:a. Om jag saknade min zoom. Väldigt mycket.
Efter ett tag gav jag upp, för även om det var kul att se Ukrajna visa upp lite lekfullhet, så var det lite dåligt organiserade där folk sprang in och störde och var inte lätt att se vad som var vad.

Men här kommer bilderna och som vanligt är det ändå en hel del 🙂 Det var en maslenitsa. Vad maslenitsa är för nåt har jag inte en aningom, hittade det inte genom översättning.

Annons

20 tankar om “känslan sitter inte i skärpan, eller?…

  • Ja, det var utan zoom, men för min förtret så ville inte fokus sitta bra. Den var något långsammare än på mina zoomar.
   Så arg man blir för man inte många sekunder på sig när folk går förbi en.

   Gilla

 1. Fina bilder. Rena påskfesten får jag en känsla av. Alla kulturer har fina kläder. Underbart. Var i Stockholm förra helgen. Det var så vårlikt på Söder. Att du kan få in så många bilder. Har inte lärt mig det än. Tycker det tar tid att ladda in en bild. Men jag lär mig väl en vacker dag.

  Gilla

 2. Vilka färggranna bilder från festligheterna! Jag har några favoriter: Den härliga kransen, första bilden på clownen med bubblorna, närbild på babusjkorna och de blåklädda dansflickorna som du fångat i luften! Härliga bilder med mycket liv och glädje i!

  Jag har bara två objektiv till min enkla kamera: ett kitobjektiv 18-55 mm och ett tele som går upp till 200 mm. De har räckt så här långt, men jag börjar känna behovet av ett makro. Sen har jag en Fuji X100 med fast optik och ja, den ligger bortglömt på hyllan fast det var en dyr kamera. Toppen vad gäller bildkvalitet, men… Som stadskamera är den bra. Min lilla nya kompakt har ju superzoom, men jag är inte nöjd med närbilderna och zoomen är fladdrig. Men den är liten och följer med i fickan. Kanske borde jag uppgradera kamerahuset till systemkameran, men det känns pretentiöst på nåt sätt. Får fundera. Men att du fick lämna tillbaka objektivet?

  Gilla

  • Det är ju öppet köp på objektivet. 30 dagar. Köpte på elgiganten. Jag kollade på fuji på elgiganten och den lockar den med.

   På babusjkorna tog jag närbild på. På tjejerna tog jag på avstånd och fick croppa för att få åskådarna bort. Jag är också nöjd med just den bilden för annars sällan lyckas jag fånga folk just i luften. Antigen skjuter jag av för tidigt eller för sent. Men här såg jag inget så kanske därför blev den bra. 🙂

   Gilla

 3. Festligt och färgrikt. 🙂
  Jag hittade betydelsen av Maslenitsa genom att Googla.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Maslenitsa

  När det gäller fasta objektiv har jag lagt dom på hyllan. Tycker inte heller om begränsningen. Med ett zoom kommer man ju närmare utan att behöva gå. Ibland är det ju så att man inte kan komma närmare ens genom att gå. Hinder och annat i vägen. Så länge leve zoomen. 🙂

  Gilla

  • Tack för länken. Att jag alltid missar det där med wikipedia.
   Inte bara närmare till saker som kanske ligger på andra sidan ån,men det gäller också att ibland vill man ha en mer vidvinkel på bilden.
   Men det är säkert en vana.
   Jag har börjat med zoomobjektiv redan med min första kamera som var en Minolta ( finns inte längre) Så rörelsen sitter i handleden. Så nog höll jag med den fasta objektivet också, bara för att upptäcka att den är fast.:)

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.