sommarbär…


frukt...foto: AntoniaB © 2013

Annons

10 tankar om “sommarbär…

 1. Hej tjejer! Ser att ni har en lång diskussion om sommar och bär, Örebro och tågvagnar. Jag har varit och fotat dem kan jag tala om. Jag har även redigerat dem. Blev lite pepp när jag såg din tolkning av gamla militäranläggningar. För dig som bor någonstans nära Örebro, (Ska in och kika på din blogg sen om jag hittar någon) så kan jag tala om att det står gamla avlagda vagnar på vägen från Örebro mot Nora. Jag bor i Grythyttan. När man åker till Grythyttan ligger de på höger sida stax efter att man sväng av mot Nora när vägen delar sig och man bara tar sig antingen mot Nora/Grythyttan och om man inte svänger av åker mot Lindesberg (ja jag vet, jag är kass på vägbeskrivning). Men jag säger vänta, för det är svårt att fota dem just nu för att det var så mycket snö och mycket vatten runt banvallen så jag kunde bara gå på banvallen, så kunde inte ta några bilder på håll. Alla bilder är således mycket nära och tåget är väääääldigt långt eftersom det är ett godståg. Jag kommer att lägga upp bilderna i helgen eller till början av veckan, för jag har haft lite inlägg klara och brukar bara lägga ett om dagen. När jag gör det ska jag gå in här och länka också! DE blev vääääldigt fina! Puh, det blev långt. Men för dig som bor I örebro kan jag också passa på att tipsa om den gamla veteranjärnvägen i Nora. Den du! Den skulle jag vilja fota, har inte gjort det ännu..

  Gilla

 2. Nu gick det undan i almanackan. 😉
  Det är mysigt att själv få plocka vinbär direkt från buskarna. Jag minns när jag var liten och var hos farmor och farfar. Det vi barn mest såg fram emot var när jordgubbarna blev mogna.

  Gilla

   • Förstår vad du menar. Jag har också mycket som ligger på lager. Jag tycker inte det finns någon anledning att följa årstiderna. Lägg ut dom bilder som du tycker för tillfället ligger dig närmast ditt hjärta. Jag blev glatt överraskad av din bild idag. Fick mig att tänka på min barndom och mina morföräldrar. Jag blev så glad att jag åkte ner till mitt förråd och letade fram gamla bilder, från när jag var barn.

    Gilla

    • Det gör mig glad att jag kunde inspirera. Och det är andra gången på två dar. Gamla bilder att härliga att se, jag fick en bunt av mina föräldrar i somras. Har funderingar att lägga upp några av de så småningom. Tanken är inte helt mogen än.

     Igår inspirerade en tjej också att ta bilder på en förfallen tågvagn som hon såg i Örebrotrakten ( dina trakter) . Får se om hon lägger upp bilderna.

     Gilla

     • Det är roligt att få en kick när man ser dina bilder. Ladda batterierna, klä sig och bara sticka ut med kameran. När det gäller att lägga ut bilder på sig själv, så har jag alltid haft som regel att aldrig göra det. Kanske som barn då, men jag är inte heller mogen för detta. Plus att dessa måste scannas in i datorn (jodå, jag har scanner), jäkla jobb bara.
      Jodå, jag läste kommentarerna i din blogg från igår från tjejen som går på Örebro universitet. Jag har en aning om var dessa vagnar finns. Jag har inte varit där. Kommer att åka dit nu i vår.

      Gilla

      • Se verkligen framemot din tolkning av vagnarna.. För du hittar alltid bra sett att få bra bilder och vinklar.

       Bilderna jag har är gamla. Personer som inte längre lever, och kanske från början av förra seklet och så några där mina föräldrar är med som 20-åringar.
       Jag får se.

       Gilla

       • Så gamla bilder är av ett historiskt intresse, och ingen behöver ta skada. Något som däremot upprör mig, är mödrar och fäder som lägger ut bilder på sina barn. I typ realtid. Det finns ingen som värnar om barnens intresse. Man skall veta att de bilder man lägger upp på Internet förmodligen aldrig kommer att försvinna.
        Ha en bra dag. Nu ska jag titta på fler gamla foton av mig som ung (innan sjuårsåldern). 🙂

        Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.