jag skippar att bli gammal…


frost...foto: AntoniaB © 2014Märkligt hur frosten kan växa och här tycker jag kan skönja nästan iskritallerna som små fjärilar. Men det är säkert bara jag. 🙂
Förövrigt handlar inte inlägget alls om frost utan  ville bara ha en bild för dem som ändå inte orkar läsa texten.
Jag har bestämt mig lite om min framtid. Jag kommer inte att gå i pension utan jobba så länge jag orkar.  Självklart är ju inget skrivet i sten så verkligheten kan ju bli annat, men någonstans känns det som en lättnad att ha beslutet. Och varför? Ja, ska inte sticka under stolen att jag just läser en bok som hjälpte till.  Boken  heter  ”Åldrandets gåta” av Henrik Ennart.
Den gjorde ett visst intryck även om jag  inte hunnit läsa boken färdig än. Gemensamt för dem riktigt gamla är faktiskt att de jobbade hela livet, vissa hade tom riktigt tungt arbete. Maten var bra men inte i överflöd, så många tycker typ lite svält dör man ju inte av liksom.
Jag har ju alltid tänkt att jag kommer att gå i pension när alla andra och njuta av alla mina hobbies jag har, resa och ha kul. Men jag vet att som det ser ut nu så kommer jag inte ha en pension som möjliggör det jag skulle vilja göra. På småföretagare faller inga bonusar som det gör på bankdirektörer som gör sig rika på våra bekostnad.
Antagligen kommer jag jobba mindre än idag men definitivt kommer jag att jobba.  Det känns skönt att detta nu har ramlat ner från mina axlar. Inte för att det är dags än, men bara man tänker i rätt riktning så är allt lättare. Då är det jag som styr och inte systemet. Åldrandet har ju alltid skrämt mig, men nu även den känslan har lättat en aning.
Jag jobbar redan lite mindre och kör 4:3 ( fyra dag arbete och tre ledigt, med vissa undantag) medan längre fram kommer det nog bli kanske 3:4 uppdelning på veckan.
De jag nämnde detta till gör bara stora ögon och förstår inte alls mitt beslut. (förutom mina föräldrar då). Är jag galen? Självklart avgör ju andra saker också, framförallt hälsan är en faktor som kan lägga krokben för en. Men då får jag väl modifiera mina planer då.

Annons

11 tankar om “jag skippar att bli gammal…

 1. Kommer aldrig att lägga av med det jag gör. Jättekul att arbeta med allt möjligt. Sätter man sig ner dör man nog fortare. Vi är gjorda för att mala på. Men det ska vara måtta med allt. Det ska vara kul oxå. Man ska dra på mungiporna fast man är ledsen. Då blir man glad.

  Gilla

  • Därför tänkte jag dra ner på tempot något. Men jobba ska jag. Det behövs nog för överlevnad också men att få struktur är också viktigt. Förhoppningsvis håller hälsanoch demensen sätter inte in. För då är man rökt.

   Gilla

 2. Det bästa jag läst varför det jag tycket fruktansvärt illa om ordet pension och varför ska folk sluta jobba vid 65 alla lever ju ganska länge numera.. jag har en enorm motvilja mot pension ska man sluta jobba och sätta sig och vänta på döden nej tack är man sjuk visst då är det helt okay men varför ska fullt friska arbetsföra 65 åringar sluta jobba ja det övergår mitt förstånd..Så för min del kan dom höja till 70 för alla som orkar bättre föt ekonomin dessutom..Kram……

  Gilla

 3. I just ran this post through Google Translate in order to read it. It’s not a great translator, I know, but it gets the job done reasonably well.

  Growing up my biggest concern was future shock. Will I make it in this world? I was acutely aware that even when trying with all of your might, things can go so wrong. Aesops fables reminded me to always plan for the future that is so uncertain. I’m still constantly worrying about how my wife and I are going to retire.

  It’s like living constant fear of the unknown; most irritating but necessary in order to remain grounded.

  Gilla

 4. Inte det minsta galen. Jag kommer oxå att fortsätta jobba hoppas jag. Dock inte som anställt på ngt statligt verk, det vill jag gärna pensionera mig från. Jag hoppas kunna jobba med det jag själv vill då, tjäna lite extra på hantverk eller hitta något annat att göra. Kan inte se mig själv gå i pension för att sedan bara skrota runt, resa och göra annat onyttigt.

  Gilla

  • Du har tagit del av texten och tycker att jag är galen 🙂
   Det är gott det med.
   Frost är fantastisk, men sällan förekommande här nere. 2-3 gånger sen jag kom till Sverige.

   Gilla

   • Långt ifrån galen. Jag jobbar inte alls, men skulle gärna vilja. Tyvärr har lågkonjunkturen ute i Europa satt krokben för Sveriges export. Därav den höga arbetslösheten i Sverige. Nu ska jag strax ta en sväng till garaget och se hur mycket snö där är.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.