samlade petitesser…


Jag går inte så gärna i stan just nu för allt är så fult, ovårdat och ser mest ut som ett u-land där städning har ingen prioritet alls. Inte konstigt att råttorna trivs.
Dock är jag tvungen ändå att gå åtminstone för att handla.
Vissa dagar har jag verkligen mina känselspröt felbalanserade för idag allt verkade reta mig. Som alla som går med näsan i smarttelefonen och de hoppas på att alla andra ska se upp för att de inte ska kollidera med andra. Jag måste hålla mig tillbaka för att inte lägga krokben för dem. Elakt jag vet.
Snart kommer vissa individer utveckla en tredje öga för att evolutionen ska underlätta för dem detta ständiga multitaskingen. Det är en hel generation som kommer växa upp i känslokyla av oengagerade föräldrar som hellre umgås med sina telefoner än med sina barn.
Sen sprang en så där hurtig rulle förbi mig på St:Eriksbron. Och vad har hon på sin mössa? JA en sån där liten kamera som tar bilder eller filmar varje steg hon tar i sitt iver att vara och förbli fitt.  Hur viktigt får man känna sig? Komma hem med en tvåtimmars rulle, orkar hon ens se igenom den? Antagligen. Hon är ju viktig då måste väl varje steg dokumenteras. Eller?
JAg förstår verkligen inte just den här trenden. Gör ni det?
Som han hos Skavlan, Debbie Harrys ( som för övrigt såg ut som Joker i Batman pga alla plastikoperationer för den eviga ungdomens skull) gitarrist Chris Stein som låter sig filmas av någon vart han än går. Även när han är redan filmad av Skavlan teamet, men det räcker inte för honom. Men han åtminstone träffar en massa intressanta människor … men nog tycker jag att det är så överdrivet att jag egentligen hittar inget bra ord för det. Hybris!

Visst jag fotograferar ju. Men inte alltid och inte allt heller. Jag kan vara utan min kamera utan att jag får ångest och tror att världen går under för att jag inte förevigar den det alla andra ändå förevigar också. På Fotomässan där min bild var med, var ytterligare två bilder med som såg ut som bilder jag har tagit om Stockholm. Människan stod exakt på samma ställe, kanske tom  på samma dag, i samma vinkeln som jag stod när jag tog bilderna. Och de är inte nästan likadana utan de är exakt likadana.
Vilket säger mig att jag är nog ändå bara en i mängden och jag borde göra en litet uppehåll i min fotograferande, eller att ta den till ett nästa steg och tänka i andra banor samt utveckla min fotografering.

Sen retar det mig också att helt plötsligt finns en massa objudna bloggar i min readers. Visst kanske meningen med det att man ska hitta och upptäcka nya fotobloggar, men å andra sidan i alla fall i min readers är de som dyker upp har redan tusentals följare så varför ska jag också haka på. Jag vill ju trots allt hitta mina vänner själv. Varför pushar inte WordPress för dem som ingen vill följa istället.

Sen finns de som verkligen spammar med sina inlägg och varje bild får ett eget inlägg. Varje bild. Minst 20 om dan. Snälla lägg bilder i en eller två inlägg. Jag har verkligen ingen rätt att säga att inte lägga upp många bilder, då jag gör det själv, men definitivt inte kör jag massinlägg. Jag tröttnar och orkar inte kolla alla.
Visst jag kan eller skulle kunna sluta följa. Men då känner jag mig verkligen taskig.

Så där ja… nu mår jag lite bättre :), för det fick komma ur mig, även om ni kanske  tycker att det är bara petitesser.

10 tankar om “samlade petitesser…

 1. När det är grått och fult i Stockholm är det legitimt att vara sur och förbannad på allt! Och en blogg kan man ha till mycket. Som en terapeut! Alla går ju till en sån Amerika men det gör inte vi här. Det är för dyrt för det första och för det andra skulle man ju känna sig sjuk om man bokade tid. Bättre då att spy galla i bloggen! Keep up! 🙂

  Gilla

 2. Hehe, vilket härligt inlägg. Det var roligt att läsa, även om du var irriterad – för jag kände igen en hel del av det du skriver om. Men en sådan där kamera på mössan? När de springer? Det har jag missat. Det har de inte här på Östermalm. 😉

  Ha en fin kväll! 🙂

  Gilla

    • Eller hur?
     Varför ska varje bild få ett eget inlägg? Verkligen kan inte förstå det.
     Alla jag följer har fina bilder och har en bra takt att lägga upp. Visst det kan bli för mycket för dem som kanske kollar engång i veckan eller varannan vecka. Eller efter en semester. Men då kanske hoppar man över missade det är inte hela världen.
     Undrar om andra har andra åsikter, men har inte fått mer svar, men två från dig 🙂

     Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.