apotek erbjuder svartjobb…


Jag skakar så ofta på huvudet att det börjar bli beständigt. 😉 Jag har några kunder som söker jobb. Utbildade på högskola men inte lätt att komma in på marknaden verkar som. Så jag brukar förhöra mig lite hur det går.

 Det senaste jag hörde tog ju priset. Personen ifråga fick erbjudande att jobba svart på apoteket som apotekare ( hen är utbildad till det.) Skrämmande om du frågar mig. Det är många frågor som skvalpar runt i huvudet på mig. Hur mycket kan man lita på dagens apotek? Får vi mediciner som verkligen är  det som de utger sig att vara? Eller inhandlas även de från den svarta marknaden? För det kan man köpa på internet och man varnas hela tiden för att INTE köpa sån medicin.

För om nu apoteket anställer en person svart, måste ju komma in svarta pengar i apotekens kassa också. Eller hur? För det säger sig själv att personen kan inte betalas med vita pengar. Då blir ju fel i debet och kredit.

En gång hade vi en välfungerande apotek.  Visst kanske var det en aningen för långa köer, men så här i efterhand så var ju kön bra mycket kortare än att behöva gå två gånger till apoteket för att kunna hämta ut en medicin. För allt för ofta har apoteken  inte hemma den rätta medicinen. Nu finns det hur många apotek i stan. Den ena heter, Hjärtan, den andra heter Droghandel…hmmmm…närmast oss heter det LLoyd tror jag. Överetablering tycker jag. Vi sjuka konsumenter har inte vunnit nåt alls, priserna är det samma oavsett var du handlar. Många säljer allt och lite till, så det blev en sorts  krimskams affärer där det finns allt du inte behöver men väldigt lite av det som du faktisk skulle nytta av.

För ett tag sen blev jag sjuk. På väg hem från jobbet, svängde jag förbi närmaste apoteket för jag kom på att min termometer gick ju sönder. Och jag kände att jag hade feber. Väl inne på apoteket hittar jag ingen termometer, efter en fråga till personalen så hittar inte de heller. Dock konstaterar en av dem att den är slut såld. Vi får in den om en vecka. Men jag är ju sjuk nu… sa jag ilsket till henne och jag kommer aldrig mer återgå dit. För vad kan man förvänta sig  av ett företag som inte ens har hemma varor som kan ju stå där och damma i åratal utan att  de blir gamla.

Det finns vissa saker som aldrig borde ha privatiserats. Apoteket är en av dem. Sjukvården heller ska inte drivas i vinstsyfte. och hur gick med järnvägen och skolan, eller vart tog försvaret vägen?

Dock inlägget handlar i första hand om apoteken. Kan man lite på att man får det man behöver? Eller kommer vi dö av mediciner som inte verkar som de ska?
Så rutten allting har blivit. Kan man strama upp det igen eller total förfall man är på väg till? Från välfärdsstat till nedfärdsstat på några få år!

Annons

6 tankar om “apotek erbjuder svartjobb…

 1. Jag håller så med dig. Jag är rasande på det system vi har nu. Jag råkade illa ut, här är mitt inlägg om det: http://baraenbildavmig.wordpress.com/2012/05/24/apotekssymbolik/

  Sen är det inte nog med det. Högkostnadsskyddet som ska se till att folk har råd att hämta ut sina mediciner har urholkats. Fler och fler mediciner hamnar utanför och ingår inte i högkostnadsskyddet. Tanken är att du som sjuk ska betala ca 200 kr i månaden för dina mediciner som högst. Nu kan du få betala det dubbla och det är kännbart för den som är sjuk och redan har dragit en nitlott.

  Att din medicin byts ut mot generika måste du acceptera med följden att du som är känslig drabbas av fler biverkningar p.g.a. andra tillsatser och hjälpämnen. Det räcker inte med det: förpackningarna ser olika ut. Den ena gången får du tabletter i kartor och den andra har du en stor burk. Har du då ett antal mediciner så får du fullt sjå att komma ihåg vilka som är vilka, det är ofta synminnet som hjälper dig att minnas vilka mediciner du har tagit. Om läkaren skriver i receptet att din medicin inte får bytas kan du få den du är van vid, men nyss fick jag veta att läkarna kontrolleras om de skriver detta ”för ofta”. Jag har just betalat för de mediciner som jag trodde jag skulle få gratis eftersom jag hade uppnått summan för högkostnadsskyddet, läkaren hade inte kryssat i rutan, om det beror på slarv eller annat, det får jag försöka ta reda på, om jag kommer fram till vårdcentralen vill säga. Det skulle jag kunna skriva en annan roman om.

  Det händer också att äldre människor tar dubbla doser p.g.a. att de har olika förpackningar av samma medicin.

  Och detta med att man sällan får med sig allt från apoteket p.g.a. dålig lagerhållning. En dag gick jag till tre apotek utan att få tag i den medicin jag skulle ha. När jag hade hand om mammas och pappas mediciner höll jag på att drivas till vanvett. Tre personer som skulle ha ett otal mediciner som aldrig någonsin fanns inne, det krävdes alltid fler besök. Jag som är en blid och försynt människa var nära att placera en bomb någonstans.

  Gilla

  • Det är förfärligt att läsa det du skriver. Jag har bara några få en för att mitt hjärta slår alldeles för fort, och den medicinen hjälper även mot migrän och den andra är mot min artos. Men som du skriver är den utanför högkostnadsskyddet helt plötslig, men köper jag ändå på recept för jag då den största burken och därför blir ju lite billigare än om jag köper de mindre burkarna.
   Och att ta en billigare medicin kan ju ha sina risker, som att den till exempel inte alls hjälper. vilket jag råkade ut för. och då får man köpa en annan och hur billigt ärr det. Jag tycker personligen att det blir billigare att köpa den dyrare, men klart ohållbar om man har många. Beslutsfattarna får naturligtvis allt gratis så vad bryr de sig om egentligen. jag tror seriöst att målet är att folk ska då tidigare än vad man nu gör. det är mer lönsamt.

   Gilla

 2. Jag gillar verkligen dina inlägg om det genomruttna Sverige. Jag kommer ihåg när du skrev om termometern. Jag är inte förvånad att det förekommer svarta pengar bland apoteken, efter avregleringen. Det handlar tydligen bara om att sko sig snabbt på andra människors olycka i detta land.
  Tack för ditt inlägg.

  Gilla

  • Jag är jättechockad över att sånt förekommer. Just för att om man betalar svart då kan inte heller mediciner vara äkta vara utan köpt utanför för svarta pengar, och vi får det och kanske är de bara sockerpiller i bästa fall i sämsta kan ju vara direkt skadligt för hälsan.
   Fy fan säger jag bara.

   Gilla

 3. Ös på! Bravo! Man vill ju skratta åt det hela. Men det är så sjukt. Företag och karteller måste få sko sig. Det finns för många apotek. Smink har dom i massor. Jag har kollat. Och ett snigelserum i en hudcremé som kostade 450 kronor. En liten, liten tub. Snacka vi är lurade! Vi kan inte ha ett samhälle längre. Allt måste säljas ut. Men i Ryssland tuffar tågen som dom gjorde här på 40- och 50-talen. 😛

  Läs här: Avregleringarna har kostat staten miljarder – Halleluja så kul för vissa!

  http://www.dn.se/ekonomi/avregleringarna-har-kostat-staten-miljarder/

  Gilla

  • Just känns som om vårt samhälle är på väg mot undergången.
   Jag är helt säker på att de drivande krafterna på nedmonteringen har tjänat miljarder på det. Det är mycket Uppdrags granskning borde ta upp, men jag antar att de inte hinner, för det är så mycket som är fel.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.