1 januari 2014


Jag måste öva att skriva 2014. 2014, 2014…2014. Ju det sitter bra.  MMXIV. går ju bra även på latin.
Nåväl…den första dagen är ju alltid lite segt. Luften går ju ur människorna på årets sista dag. För mycket champange och annat gör dagen sprudlande för många.
Jag själv tog det lugnt. Raketerna ven utanför fönstren och lös upp Vasaparkens mörka natt. Jag lider alltid av svår ångest att raketen tar fel väg.
Jag dricker ju inte men ångesten ska ju dämpas och det blir med egengjorda praliner.  De var goda men för många. Men på årets sista dag får jag väl byta alla tabun jag har satt upp. Idag är ju en ny dag och tom med ett nytt år.
Vad detta nya året har i sitt sköte ingen som vet än. I år blir det val. Blir det ett skifte på toppen? Det är troligt. Så är det alltid när massorna blir missnöjda, och missnöjet pyr ju. Blir det bättre av nya tomtar på loftet? Det tror jag däremot inte. Från svalt blått växlar vi till het rött. Men annars kommer allt bli som förut.
Det behövs något helt nytt. Något som lyfter Sverige igen.

Jag vill inte ge mig in i politiken för det kräver mycket av en och i den klassen är jag inte den starkaste stjärnan.  Jag hellre fortsätter att ta bilder och inbillar mig om det är nu möjligt att jag är bäst. Att mina bilder aldrig blir utvalda av diverse fototidningar som jag skickar in behöver inte betyda  annat än att jag har bara otur.
Inför mig själv är jag bäst.

söders höjder...foto: AntoniaB © 2014

 

Annons

9 tankar om “1 januari 2014

  • För mig dansar både år månader och även dagar. Kunderna kunde ha roligt åt det när man fortfarande gav ett skrivet kvitto. Typ 5 okt fast det vara 12 maj eller nåt liknande. Och året kunde också bli helt galet.
   Tankspridd är jag kanske och så låter jag anden sköta datumet. 🙂

   Gilla

 1. You are the best (!) and your photographs are beautifully unique, reflecting your creativity and (not rarely) sense of humour. Don’t count on not being published in one of these magazines one day:) Enjoy a headache-free 1 of Jan!!

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.