den empatilösa media styr allt och alla…objektiv rapportering är en främmande fågel


Jag är varken försvarare eller åklagare. Kan inte  mycket om hur man dömer och varför man får den dom man nu  får.  Inte heller är jag insatt i journalistikens olika vändor och nyanser.

Men som utomstående betraktare ser jag en sak tydligt. När det händer något med värde att rapportera om springer  alla åt en och samma håll. Utan förbehåll. De första rapporteringar  färgar alltid av till dem efterkommande flöde.  Det är som en verbal tsunami som inte går att stoppa men gör desto större skada. Och när tsunamin ebbat ur…ja, då uppstår ett vakuum och förhoppningsvis dyker upp en ny tsunami till kårens glädje som man kan wobbla vidare på.  Få  om ens några bry sig sen om vad de har ställt till för eventuella oskyldiga offer och deras anhöriga.

Nu är det Göran Lambert som ska slaktas. Innan var det Tomas Quick. Att Thomas Quick är en manipulatör i stora mått ingen skriver om. Men en sak är jag säker på, det är inte sista gånger vi hör om hans görande och farande. Det är en pågående följetong sen många år tillbaka.  Han har skrivit in sig i historieböckerna för all evighet. Han känner nog sig rätt så nöjd. Det är han som bestämmer reglerna nu som då.

TQ ska nu få ekonomisk ersättning för att han erkände först 8 mord och lite till för att kunna stanna kvar i fängelset och få tillgång till narkotiska preparat genom sina manipulationer. Han är en varg i fårakläder som nu ska ju förlåtas av alla och Göran Lambert ska göras till boven istället… Huvudet ska rulla inget nåd, ingen nyansering.  Bara antingen eller.

Inte så länge sen gick media hårt mot läkaren som anklagades att ha gett ett dödligt dos medel till ett litet barn i Karolinska sjukhuset. Det var samma drev som rapporterade, men ingen drev när hon sen friades. Då är det bara en mindre notis som rapporterar.
Media är ett empatilös djur som stillar sitt hunger enbart  genom höga läsarsiffror.

För övrigt har jag inte speciellt stor förtroende för rättsväsendet heller, där pedofiler går fria  frikända av antagligen likasinnade  som sitter i höga positioner och utdelar domer. Där det finns alltid nån klausul för att grovt våldtäkt ska göras så milda så att förövarna frias. Ett rättsväsende där man har också väldigt märkligt uppfattning vad jäv är för nåt osv. osv. osv.

Jag är inte kunnig, och inte heller en stor tänkare men jag är säker på att det är många som håller med mig. Om inte får du förklara varför jag ska tänka om. 🙂

Expressen, Dn, SvD, AB,

Annons

6 tankar om “den empatilösa media styr allt och alla…objektiv rapportering är en främmande fågel

 1. Ditt inlägg är aktuellt och bra. Väl skrivit. Jag kan inte annat än instämma.
  Men det som gör mig mest förbannad i denna historia, är ledningen på Säters sjukhus.
  Som konsekvent tillsammans med polisen drogade och manipulerade denna människa (Thomas Quick) till erkännanden.
  Dock har Göran Lambertz en poäng i sitt resonemang.
  Att nu Sture Ragnar Bergwall (Thomas Quick) är friad från mordanklagelserna, behöver ju inte betyda att han är oskyldig till andra brott. För han har ju faktiskt sen tidigare lagförts för andra grova våldsbrott, såsom grovt rån och försök till dråp.

  Gilla

  • Tack för delningen. 🙂 är vi vänner på Facebook? Fast jag är så sällan där. Ibland känns allt detta sociala övermäktig. Tiden räcker nätet. Blogg 3 stycken , en hemsida som ständigt angrips av onda makter, så jag byggde nu en nytt, 2 webbshop och vänner ska ju administreras och jobbet skötas och inte glömma av mitt hobby samt renovering på jobbet. Rena turen att jag nätet har barn också. Fattar inte hur de med bar hinner. Eller ja, man kan ju se på gator att ingen förälder pratar med barnet längre då smartphonen är så mycket mer spännande. 🙂

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.