Fotomässan 2013


Jag tog ett sväng på årets Fotomässa i Älvsjö. Samtidigt som fotomässan pågick så var även en annan mässa för ungdomar också. Inte gjorde det lätt att komma fram till mässan då de gick i tjocka horder. Men väl inne så var vi strängt separerade.

Jag började med utställningarna som var längst bak i lokalen. Det var många som ställde ut båda kända namn som Mattias Klum och mindre kända från olika skolor och fotoklubbar. Vissa serier var intressanta medan andra kunde man undra lite över. Men smaken är ju olika. Jag har en känsla att utställningsdelen var större i år för jag var helt utmattad efter att jag surrade runt i de gångarna som var uppbyggda.

fotomässa...foto: AntoniaB © 2013

Jag vet inte vem hon är på bilden men hon stod där hon stod och pratade viktigt samtal. Så viktigt att hon vägrade flytta på sig.  För övrigt var den utställningen arrangerad av PhotoHome, där en av mina bilder också kom med. Temat var ”Älskade Sverige” Bilden är här nedan en sån där vattenspegling som jag tycker så mycket om.  fotomässa...foto: AntoniaB © 2013 fotomässa...foto: AntoniaB © 2013 fotomässa...foto: AntoniaB © 2013

Skägget kan man odla långt. Och då kan man också utnyttja den praktiskt och bära en lite sött korg med diverse småprylar. Kan vara extra viktigt för en bonde. Vem som har gjort bildserien vet jag inte det stod inget namn någonstans. fotomässa...foto: AntoniaB © 2013

Mattias Klum bilder var populära att titta och fotografera. Men de var väldigt talande och vackra. fotomässa...foto: AntoniaB © 2013 fotomässa...foto: AntoniaB © 2013

Sen fanns det diverse seminarier som man kunde ta del av. Vid Adobe var lite halleluja stämning, och var hur mycket folk som helst där.

fotomässa...foto: AntoniaB © 2013 Det fanns massor av böcker att köpa. Däremot vet jag inte om de var så prisvärda. Meningen vara att köpa två men i slutändan blev jag för trött att gå tillbaka. Och ännu mer trött på att bära dem hem.

Jag avrundade det hela med att kolla in vilken ny kamera jag ska köpa. Det blir en med litet hus. och utbytbar objektiv. Så långt är jag säker. Men SEN….jag har förhört mig vad de olika aktörerna har att erbjuda och idag är jag ännu mer osäker än jag var innan. Kanske blir en Lumix till den senaste är riktigt vass. Men jag gillar Olympus med, och kunde lika gärna köpa en Sony, eller Samsung. Det blir inte lätt. Och gud så mycket de kan. Man blir ju imponerad. Eller jag blev det.
Kollade en Canon värsting. Den är så tung att jag kunde inte hålla den med ett hand. Handleden pallade inte. Så DEN kommer jag inte att köpa. 🙂

Synd att man inte kan köpa 2 dagsbiljetter. Hade nog åkt ut igen. Ibland måste saker sätta sig och nya frågor dyker upp. Men  vill inte betala 150 kr en gång till.

Annons

11 tankar om “Fotomässan 2013

 1. I’m thinking of a SONY A7 at the moment. Like the combi of a full frame sensor; a decent live view and a tillting screen. But with a few good Zeiss-lenses it’s gonna cost me a lot of money; and I’m not swimming in that. May be prices will drop next year. ( and I don’t want to sell my Nikon D700, because it’s my friend).

  Gilla

  • Jag har ju alltid undrat vad som gör alla dessa olika val.
   Jag har alltid trott att det räcker att man ser bilden. Men jag måste erkänna att en bra kamera gör bilden faktiskt bättre. Eller i alla fall behöver jobba mindre för att få bilden som man vill.

   Gilla

  • I’ve always wondered what makes all these different choices.
   I always thought that it is enough to see the image. But I have to admit that a good camera makes the picture actually better. Or at least have to work less to get the image as you wish.
   As you now understand, that’s translation program I run, because even though I know a little English so it will be much faster this way. However, I was a bit quick with the send button. 🙂

   Gilla

   • You are right. Without seeing the image, you are nowhere, no matter what expensive gear you are carrying around. But if you see them, you deserve a good camera to show your talent in it’s full glory. (halleluhya! 🙂 )

    Gilla

 2. Jag är lite avundsjuk på dig och ert utbud i Stockholm.
  Roligt att du fick med en av dina bilder. 🙂 Tråkig människa som inte ville flytta på sig. 😦
  Jag skulle också blivit helt utmattad, av inte bara det stora utbudet av verk. Utan även av allt folk.
  Men så här i efterhand, var det säkert värt det hela.

  Gilla

 3. Vad härligt med en fotoutställning igen, jag kommer aldrig iväg på sådant, har för dålig ork just nu. Grattis till att ha en bild med, jättevacker var den också!!! Och så Mattias Klum. Världen är liten. När vi en gång hämtade min moster som kom från norr med sin man, från dennes bror skulle sonen i familjen, alltså min mosters mans brorson åka iväg på en expedition med Mattias Klum i nån djungel…

  Gilla

  • 🙂 Jaaa! The second photo with them houses reflected in a channel.
   The Lady is not me, but someone who did not want to move so that I could not see the images behind her.
   I was on a Photo exhibition where many pictures were exhibited, and you could check out the news of new cameras. I am looking for a new camera of them smaller formats. But very hard to choose.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.