totalkontroll a la stasi…


Undrar om detta är ett skämt eller om det verkligen så ska verkligheten se ut i framtiden?

En gång var Östtyskarna övervakade av Stasi. grannar och vänner samt familjen rapporterade om allt och alla. Fy så hemskt det var. Världen förfärades och tyckte synd om dem. Nu är det hela världen övervakade, vi lämnar spår hela tiden 24 timmar av 24 timmar, och helt plötsligt så tycker folk att det är helt okej. Och värre blir det.

Motorola som i sin tur ägs tydligen av Google ( som jag hatar mer och mer och numera använder jag mer och mer  duck duck go istället där man kan surfa anonymt...) har ansökt om patent för ett  elektronisk tatuering som ska kunna fästas på användarens hals!!!. Tatueringen ska kunna användas med smarttelefoner, spelenheter, surfplattor och Googles it-glasögon.

Totalkontroll över oss skulle jag påstå.  Och som vanligt finner vi oss i detta som så vi gör i mycket annat.

Google kontrollerar redan oss, alla betalkort kontrollerar oss, alla mobiltelefoner kontrollerar oss. Friheten är borta. Med en elektroniskt tatuering på halsen är vi helt fast.

Och värst att man hör hela tiden – har jag inget gjort har jag inget att vara rädd för heller. Men vem är det som bestämmer vad som är rätt och vad som är fel?  Vi verkar vara alltför benägna att göra det  som sägs att vi ska göra. Få protesterar. Det är nästan som en hjärntvätt som pågår. Alla säger samma sak, och om alla säger samma sak då måste ju vara sant. Eller?
Nu ska även kontanterna försvinna, alla verkar ju jubla… ingen av mina vänner skrev under upproret för kantanterans bevarande, fast vissa sa att de gjorde det, men inte hittade jag deras namn på listan när jag kollade. Här är sidan om du som orkar läser mitt inlägg vill skriva under ->Kontanternas försvar
Man säger att rånrisken kommer att minska utan kontanter. Varför skulle  göra det? Den bara ändrar form istället. Småtjuvar som går kanske på dagskassa idag, kommer ta varor istället.  De stora bovarna kommer råna internetbank istället. Medan vi får köpa ännu fler  virusskydd och gud vet vad mer för att säkra våra låtsaspengars säkerhet. Fort Knox ska datorn förvandlas till. Sen undrar jag också hur användbar är kortet den dagen elen försvinner. I ett storm tex. Fast klart pengar kan ju också blåsas bort i stormen.

Ska du åka till Sotjis vinterolympiad? Tänk på vilket kort tar du med dig på resan. För kan  hända att du inte kan betala din korv med kortet framför den olympiska arenan  om kortet är inte det samma som sponsorn är. Vilket är Visa.

Ja, det finns mycket till att säga om detta förstås, men inte vill jag skriva en avhandling heller, bara lufta lite MIN frustration.

DN

Annons

5 tankar om “totalkontroll a la stasi…

 1. Skrämmande!
  Tyvärr kan jag se detta eller något liknande i framtiden.
  När Vladimir Putin klampar in här i Sverige, är det ett faktum.
  Denna sinnessjuka diktator verkar inte främmande för några överträdelser av de mänskliga rättigheterna.
  För min egen del räds jag ej. Jag är så pass gammal att jag smyger under radarn. Jag tar kameran och sticker ut i ödemarken. Lever på blåbär, mossa och bark.

  Gilla

 2. Tatuering i all är men det är inget mot det chip dom planerar att sätta in i varje hand eller panna. Då kommer Storebror t o m höra hur vi tänker. Nej, ska inte åka på olympiad. Är inte så intresserad av sport. Har andra intressen. Trivs hemma. Och ja, jag har Vista. Vilken tur ifall jag skulle dragit iväg till Sotji!

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.