vill inte se film mot min vilja…


Är det bara jag som irriterar mig över att nättidningar kör alltför mycket film  på sina sidor? Jag vill inte att en filmsnutt startar när jag vill läsa en artikel. Jag vill läsa artikeln istället, läsa den grundligt eller bara ögna igenom det om jag har bråttom.
Helt plötsligt är hur mycket som helst av den varan. Idag skulle jag kolla lite bilder från Centralen där ett tåg spårat ut. Det står skrivet med rött-> bildspecial+ text  det står ingenting om film och när jag klickar på den startar filmen på en gång och skrämmer slag på mig, då jag inte förväntar mig nåt ljud alls… Sen längre ner kan jag se separata  bilder som är då utklippta från filmen.

Jag vill inte se en massa filmsnuttar mot min vilja.
Är det detta som är den nya billiga journalistiken? Eller är det ett sätt att bevisa att visst datorn är en tv?  Frågade lite mina kunder om detta och gissa, de gillar  inte det heller. Men säkert finns det en hel del som gör det. Perfekt sätt att underlätta för folk som aldrig har nu lärt sig läsa i dem suveräna svenska skolorna.

Annons

3 tankar om “vill inte se film mot min vilja…

  1. Om jag går till Svenska Dagbladet t ex, ja, går hellre dit än till DN, vill jag inte se på bilreklam eller vad det nu är är som kommer upp. Jag blundar så fort jag kan och klickar på Nyheter. Sitter där sen som en blind en stund. Ha, ha, ha…

    Gilla

  2. Jodå, jag känner igen fenomenet. Man klickar på länken och hamnar på en annan sida. Där en mediaspelare startar per automatik.
    Jag vill inte heller att den skall starta. Om jag är sugen på att kolla inslaget i mediaspelaren, startar jag den SJÄLV. En del av dessa innehåller även reklam innan själva innehållet börjar visas. Vilket är irriterande.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.