old things…


old things...foto: AntoniaB © 2013 old things...foto: AntoniaB © 2013 old things...foto: AntoniaB © 2013 old things...foto: AntoniaB © 2013 old things...foto: AntoniaB © 2013 old things...foto: AntoniaB © 2013

Gamla saker har själ. Vi går igång på dem, eller jag går igång – de berör oss på ett helt annat sätt än nya massproducerade slit och släng saker. Nu köpte jag ingenting men jag tog en ordentligt titt på dem. (affären heter Grandpa på Kungsholmen.)
Jag vet att jag borde inte göra det men nog skulle jag gärna förflytta mig bakåt i tiden. När stressen inte var så påtagligt, när allt fick ta sin TID. När vår kött inte massproducerades, när hus byggdes med finess och städer såg ut som städer, och inte köpte vi skor och väskor i mängder – ja, kvinnor, killar går igång på dem tekniska istället. När en resa var faktiskt något stort som man längtade efter och drömde om. När vädret var lite mer pålitligt. och man umgicks i det verkliga livet och man pratade med sina barn, när skolan fungerade och alla fick lära sig läsa redan i skolan.
När choklad var bara choklad utan en massa smaksättningar och man kunde längta efter en bit, inte som idag när många är slavar under den dagliga sötbehovet. Ja…man kan ju spinna länge på det. Eller spinna och spinna det är nog mer repa upp, tiden som bekant går ju framåt, och den rider på snabba hästar numera. Tiden den. Den rår vi inte över. Den går inte att påverka. Tiden har ett eget liv. Tiden går inte att manipulera.  Men ett  år känns inte som ett år längre.

Livet är som den är. Vi väljer inte fast vi tror att vi väljer. Vi blir manipulerade till saker även om vi inte vill erkänna det. Vi hävdar individualismens rätt, men vi rör oss i flock och gör och äter och finner oss i det mesta som alla andra också gör.

Ja…. jag såg några fina saker i en butik. 🙂

Annons

10 tankar om “old things…

   • Men jag ville ju skriva här. Dina bilder och ord berörde. Jag fick välja bort antikmässan p.g.a. dagsformen men jag kan ju besöka en affär istället och bara beundra och begrunda. Tiden har vingar, det är sant. Jag såg Elsie Johansson igår på Sommarpratarna och tänkte att fast jag inte är av hennes generation så har jag gjort en liknade resa. Har man en gång levt under fattiga förhållanden så tar man inte allting för givet, inte ens att det ska komma vatten ur en kran.

    Gilla

    • Jag har aldrig varit på Antikmässan, kanske borde jag gå dit någongång, nästa gång.
     Jag tror att man blir formad av sin förflutna, och hur man har haft det under sin uppväxt. Hon är storartad.
     Gamla har en visdom och själ som är bra att ha.

     Gilla

     • En antikmässa är rolig att besöka, de dyker ju upp på olika ställen i landet. Jag brukar försöka pricka i en på landet spå sommaren och en i stan på hösten, men det blev varken eller. Det är härligt att strosa omkring där men oj vad trött man blir.

      Ja, man blir definitivt formad av sin barndom och sitt ursprung. Jag tror att jag inte är bortskämd, kan leva under enkla förhållanden när jag reser till exempel. Om duschen är en hink spelar inte mig någon roll. Ja, fler gamla åt folket!

      Gilla

 1. Det är skönt att vara nostalgisk. Härligt med minnen att dväljas i. Tiden är lika för alla. Vilken tur! Så inte rika kan köpa sig evigt liv! Ha, ha, ha… rätt åt dom! Dödliga som alla andra. Man kan inget ta med sig dit man går. Sen. Fina bilder. Gillar optikerglasen.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.