mobilt hem…


mobilt...foto: AntoniaB © 2013 Det är ingen kvalité på  bilden, jag tog med mobilen och det är på kvällen. Först såg jag inte riktig ens vad jag såg mitt i korsningen. Och förstod inte heller varför den var där den stod.  Men senare kom en till vagn skjutandes av en hemlös kvinna.

Det är hennes mobila hem. Jag brukar se henne lite då och då, men hon tigger inte. Jag vet inte hur hon klarar sig, men hon gör det. Och hennes bohag växer. Förr såg jag henne bara med en vagn. Nu har hon två, och på tanke på höjden snart har hon tre. Såg henne i en park inta sin frukost. Hon la  ut sakerna hon har i vagnen runt om sig. Försöker skapa en stämning eller trygghet, det var sorgset och ledsamt att se det.

Det är  märkligt det här med ha begäret. Att man vill ha mer och mer saker. Så även en hemlös också.  Man har alltid nåt bra förklaring varför man behöver den femtielvte par skon, eller den senaste mobilen fast det är ingen fel på dem som man redan har, tv i alla rum, ny kök fast man inte ens lagar mat osv. osv listan kan ju göras hur långt som helst.

Vissa har det som sjukdom och samlar på sig precis allt, men vi andra har ju också inom oss. Visst kan vi rensa i röran,  men faller ändå  lätt åt att samla på  saker  vi egentligen inte behöver.

Jag hoppas att jag aldrig hamnar på gatan, fast sånt kan man aldrig veta. Den tanken har ingen. Ändå dansar många av oss  på en skör tråd.
Skulle det hända skulle jag nog ha så lite saker som möjligt för att klara dagen.  Det måste någonstans vara en hel del stress med att förflytta sig med så mycket saker.  Man väcker också en hel del uppmärksamhet.
Jag antar att vänner försvinner på ett slag, när man hamnar i riktiga svårigheter.Då vill man inte heller tynga andra. Man får rå sig självt.

Annons

9 tankar om “mobilt hem…

 1. Fattigdomen brer ut sig. Soppköer i Stockholm. I Amerika lever 57 miljoner på socialbidrag. Tältstäderna växer och folk bor i bilar.Och den månatliga summan på 220 dollar sänks nu drastiskt. Det kommer hårda tider. Och Sverige är inte undantaget eftersom vi lever under samma banksystem. Allt är meningen. Folk ska förgöras.

  Gilla

  • Rika blir rikare och fattiga fattigare.
   Sen är snart Europa erövrad av immigranter från Afrika. det kommer bli stora problem inom kort.
   En gång har Europa erövrat Afrika nu är Afrika som erövrar Europa och Europa kommer sänkas.Det är som en fördämning har öppnats.. och det går inte att reglera längre och ännu mindre att stänga.

   Gilla

   • Det är omvänd kompott. Verkligen. Snart blir Sverige ett låglöneland och vi får åka till Kina om vi ska få något jobb ö h t. Ungdomarna åker ju redan till Norge. Skämmigt och förnedrande med tanke på hur Sverige alltid stått över Norge. Skrev det på Carl Bildts blogg. Om jobben i Norge alltså.

    Gilla

  • Just ja, men…
   På åttio-talet va en hemlöskvinna som drog runt på Stockholms gator. På den tiden var ju inte så många hemlösa på gator och ingen tiggare alls.
   Många ville ju hjälpa henne, men det gick inte.
   Hon ville inte ha hjälp. Även om sånt är ovanligt men man vet ju aldrig va som gör en nöjd med livet.

   Gilla

 2. Jag vet inte vad jag skall säga. Blir bara väldigt ledsen. En gång i tiden trodde jag på vårt samhälle, Sverige. Idag vill du inte höra mina ord om vårt så kallade välfärdssamhället. Blir lite för många svordomar.

  Gilla

 3. Det finns en textrad i en amerikansk sång som lyder ”there but for fortune go you and I” Om jag fick till engelskan rätt där eller inte. Alltså det kunde lika gärna varit jag som gick där och var hemlös.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.