en alternativ korv…


älggrill...foto: AntoniaB 2013Jag äter aldrig på stående fot eller på språng. Så bråttom har inte jag. Eller jag ljuger. Det gjorde jag visst i Wien. Där behövde jag inte äta med händerna, utan korven serverades på en enkel talrik och med kniv och gaffel sidan om. För övrigt såg kiosken ut som här med ståplats runt om.

Borde man inte få våtservetter på köpet? Det är inte så att jag har bacillskräck. Långt ifrån, men jag tycker inte om att handen eventuellt känns kladdigt efteråt och så ska lukta mat tills man hittar någonstans att tvätta av dem. Ja….hemma.

Här vid Hötorget i Stockholm kan man äta äkta vara…grillad älg. Låter gott. Och den är grillad. Bekantar som jobbade i kiosk sa alltid att man  aldrig ska köpa kokkorv med bröd. Det är bättre med stekt eller grillad istället. Säkrast för hälsan så slipper man få dålig mage.

Annons

7 tankar om “en alternativ korv…

 1. Vi såg älgar häromkvällen. Love, 6 år, som är på besök såg dom. Det var två kalvar och en mamma. Tyckte han var kul. Han bor i Stockholm men brukar vara hos oss på gården. Men älgar har man ju precis inte runt husknuten. Älgjakten pågår och folk i byarna i olika jaktlag har skjutit många i år. Älgkött är gott. Har plockat älgskitar som barnbarnen fått måla. Nu ska vi göra örhängen och halssmycken. Först ska skitarna lackas.

  Men nej! Äta mat på stående fot är ju egentligen äckligt. Jag tvättar händerna ofta. Det tjänar man på. Man kan ju ha en packe våtservetter i väskan. Men dom innehåller visst 63 gifter eller vad det var. 😛

  Gilla

  • Jag hade en sån våtservett, men när jag öppnade hade den en sån vedervärdig lukt att jag slängde hela bunten. Säkert de där 63 olika gifterna som luktade. 🙂

   Gilla

   • Tack för inbjudan. 🙂
    Det närmaste jag kommer att komma en grillad älg i höst är Solna.
    Skall till Friends Arena 22 november för att kolla på Black Sabbath. 🙂

    Gilla

     • Det ska bli skithäftigt. Alla originalmedlemmar, utom trummisen. För min del räcker det långt med Ozzy Osbourne och Tony Iommi tillsammans.
      Jag är ju samma åldersgrupp som dom, så jag kommer säkert att trivas 🙂
      Tyvärr så kan man glömma kameran. Är som vanligt. Man får inte ta med sig kamerautrustning in på konserter.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.