friends är redan till salu….


Vad kan man säga. Det kunde man  räkna ut med knäna att det är inte kommer att bära. Där blev vi lurade igen av förståsigpåare att det är precis vad vi (vi?) behöver.
Vad tänker vissa med?
Globen har gått med förlust i många år. Så varför var det så viktigt att bygga en jädrans ful och rätt så oduglig arena till. Friends Arena. Där vi ska vara vänner. Dock verkar mer så som om det skapas bara oro i just den arenan.

Sen finns ju även en till. Tele2 tror jag den blev döpt till. Kommer inte heller gå med vinst i beskådligt tid.

Visst behövs ställen där man kan spela sport och göra olika andra evenemang. Men måste det ske i skrytbygge som inte kan bära upp kostnaden som det kostar att driva den. Hade inte varit bättre att bygga mindre hallar, som är lättare att fylla med både evenemang och sport.
Kanske borde ha tänkt i nya banor typ som biografer gjorde. Mindre och ännu mindre, med möjlighet att kunna vid behov öppna ihop.

Sverige är inte en stor fotbollsnation som Brasilien och Argentina är, där fotboll är ju religion. Där man bokstavligen går man ur huse när det är match.

Sverige har nu en Zlatan. Men Zlatan är bara en dessutom snart kommer han sluta också. Och då har vi andra som är bra men inte lika stora som Zlatan. Då kommer intresset dala en hel del.

För ärligt hur är det med tennis idag? Säg någon bra tennisspelara som är aktiv idag. …..ja…..kom igen. Ingen? Just det. Det var ju Björn Borg, och Mats Wilander och Stefan Edberg. under deras tid pratade ju alla om tennis. Idag? Hör inte mycket om den sporten längre. utan namn som är på toppen faller intresset lika snabbt som en mogen äpple faller till marken.
Så vad ska hända med dessa stora arenor? Tänkt om man var lika framåt när det gäller bostadsbyggande än med arenor.

Svd, Svd

10 tankar om “friends är redan till salu….

 1. Jävla sportfåneri! Bygg enkla och billiga bostäder till ungdomarna istället så dom kan flytta hemifrån och frigöra sig och börja leva. Bo hemma och vara 25 – 30 år kan inte vara någon hit. Även om dom sportar!

  Gilla

  • Ja, det hamnar hos oss, och den som har låtit bygga kommer alltid under med bortförklaringar. Och säkert med en rejält vinst. För inte tror jag att de drabbas av att det inte går bra.
   Men jag tänker helt fel antar jag.

   Gilla

 2. Vänner kan inte köpas för pengar.
  Idag går våra tankar till dom råttor (politiker, fifflare, företag och skattesmitare) som lämnar det sjunkande skeppet Sverige.

  Gilla

 3. Inte bara en utan två. Man undrar stilla hur pass mycket snöröjning (eller andra nyttigheter) vi hade kunnat få för pengarna ?

  Gilla

  • Ja de är två. Skrev den i inlägget. Och desutom planeras ytterligare en. Något mindre.
   För sånt finns det alltid pengar, men sjukvård, barnomsorg äldrevård och pension är något som ständigt ska tas ifrån.
   Och snöröjning!
   Hörde att i år ska inte bli nåt problem med det.
   Jag säkert. Om inte kommer nån snö kommer vi klara oss. Men med snö? vetefan… Tror inte på det.
   Snöröjare tar betalt men sen händer inte mycket.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.