Slussen idag…


Slussen rör upp känslor. Hur den ska byggas om och om man ska ens bygga om den.
Jag tog en sväng där i helgen och irrat runt och tog bilder. Slussens glansdagar är över. Och den var över redan för 30 år sen egentligen, och under dem 30 åren har inget gjordes för att underhålla.  En skrämmande ställe där många turister får sina första intryck om Stockholm.  Sorgligt.
På ett sätt kan jag förstå motståndet för den nya Slussen, för dem moderna saker som åstadkoms i Stockholm är inga höjdare egentligen. Förutom Globen. Sen kommer jag inga fler på så där just nu medan jag skriver.
Jag kan bara hoppas på att det byggs något som  Stockholm kan bli stolt framöver och tom kan bli en riktig turistmagnet, en landmärke att bli stolt över.

Annons

17 tankar om “Slussen idag…

 1. Dina foton av slussen är hemma för mig det nya ja vi får väl se hur det blir men det blir aldrig detsamma igen.. Önskar dom hade renoverat istället avsett om det är dyrare eller ej..

  Åkte förbi Råsunda i Solna i helgen på väg till Victoria Tower.. Janne frågade mig ser du var vi är jag tittade runt lite och sa nej.. Jo det är vid Råsunda säger han en enorm grusplan mitt i ingenting med lite hus på avstånd.. Jag kände inte igen mig alls lite läskigt det är ett exempel på hur det blir när dom ska ändra infrastrukturen..

  Så Slussen blir inte Slussen sen sorgligt….

  Gilla

 2. En fin dokumentation av gamla slussen i dina bilder. Visst är det slitet men lite nostalgi har man trots allt. Jag är så gammal att jag kommer ihåg att slussen när det byggdes ansågs mycket framsynt. Men så är det här i livet. Det som en gång anses nytt och modernt blir gammalt och utslitet. Jag undrar hur man kommer att se på Turning Torso om några decennier?

  Gilla

 3. Bryr mig inte! Slussen är en cirkulationsplats. Det är trångt i Stockholm Trafiken borde dras utanför staden. Men hur ska det gå till? Katarina-hissen var kul på sin tid. Dessutom bodde Evert Taube högst upp i ett hus där. Han hade i alla fall fin utsikt över vattnet.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.