resan till Mars…


Till planeten Mars ska man flyga med bemannade farkost om några år 2023. Vem som helst kan anmäla sig till äventyret, men man ska veta att man inte kan komma tillbaka.  Så stark psyke och bra hälsa är bra att ha.
Det är redan 200 000 som tror att de har det. Det är så många som har skickat in en frivillig anmälan till resan. En resa som kommer ta si så där 7 månader. Det är krävande bara den.

200 000 som vill hamna i historieböckerna.
Personligen tror jag inte att en enda kommer klara pressen och pärsen. Folk har alldeles för stort tro om sig själva.  När folk spårar ur  en dag efter att de har blivit inlåsta i Big Brother huset.  Efter en vecka fick ju folk hemlängtan när de skulle klara sig på ett öde ö där de trots allt inte var speciellt ensamma. Men de var alltid övertygade att de skulle ta hem segern. Sen grät de sig till sömns för att få komma hem.

Visst… de blir tränade. I månader tom år innan avresan.  Men det är inte samma sak som att vara borta på all framtid på en planet där inget växer. Man kan inte vara utomhus och kuta runt och upptäcka omgivningen. Hårt arbete som väntar. Och trist mat. och trist utsikt.  En utsikt som du aldrig kan byta mot något grönare. Sanden förblir sand.
Mars verkar vara en ganska så kall planet. Genomsnittstemperaturen ligger på  -63°C.  Det finns toppar även i helvetet men det här helvetet verkar vara mer åt det djupfrysta hållet.

Nåväl …jag önskar lycka till till både Carl Nettelblad och Richard Feiff  för bli utvalda även om risken eller chansen är ganska så minimalt.

Annons

5 tankar om “resan till Mars…

 1. Utan eftertanke kan jag säga att, det är inget för mig. Finns inte mycket till motiv att plåta på den planeten. Dom har säkert inget internet heller. Så jag avstår.
  Idag ska jag ut en sväng i naturen med kameran. Regnade rejält här igår, så det lär bli att ta stövlarna på.

  Gilla

  • Min spontana tanke var det samma 🙂 inte mycket att fotografera. Och inte kommer att regna där heller.
   Ha en skön dag och ser framemot nya spektakulära bilder från din promenad. 🙂

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.