lite upprörd…men bara lite


Vad är det som gör att vissa saker upprör mer än andra. Registrering av romer upprörde folk. Det blev debatter, skriverier och högljuda uttalande. Folk är kränkta.  Huvudet ska nu rulla inom polisväsendet. Så kan man inte göra i en modernt och upplyst samhälle. ‘

Ibland kan jag undra om inte det  vore bäst att avveckla polisen. De får ändå inte göra speciellt mycket nuförtiden. För ständigt blir det påföljder och ramaskri. Brott är egentligen inte brott längre det ser skickliga försvarsadvokater till.  En våldtäkt är ju inget våldtäkt ens om det är 5 som tvingar sig på en flicka. Det finns alltid förmildrande omständigheter till fördel till den som våldför. Tom när de gör det i grupp. Det är alltid flickans/kvinnans fel. Hon fanns ju där och det är ett djävla stort fel.

Visst är det märkligt? Men det är kanske bara jag som tycker det.

Sen kommer snart de nya iPhones. Snacka om registrering. Inloggning med fingeravtryck. Underrättelsetjänsten hoppar säkert högt av glädje. För nog kommer de ha tillgång till det vid behov. Snacka om registrering. Frivilligt dessutom. Och vill jag vara konspiratorisk så kanske var det deras ide redan från början. För idag lever vi i en StasiSamhälle där alla är avlyssnade och registrerade på ett eller annat sätt. Inte bara romer som är registrerade med stamtavla. Det kan nog tas fram det idag på vem som helst vid behov.  Eller?

Jag har redan gjort en uppgradering  på  iOS7. Vilket jag ångrade i samma ögonblick den blev klar.
Jag tycker gränssnittet är fult. Den militärgröna färgen vid inloggning matchar inte alls med övriga färgsättning. Övriga färger är grälla. apparna tappat stil. moderniserat av en 5-årig barn.  Kontaktboken är bara menlöst slätstruken med trådsmala bokstäver som har gått på diet. (Tillägas kan jag att jag ändrade tjockleken på bokstäverna och i alla fall den blev ju bättre.)

Nu kan man visserligen byta färg på bakgrunden. Det heter invertera.  Och då blir bakgrunden vips svart istället för vitt.. Men allt annat byter ju också färg. Man inventerar ju färgen. Så om du har använt photoshop någon gång då vet du mycket väl vad som händer om man inverterar. Även bakgrundsbilden ändrar färg. Inte alls kul. Till och med i ditt fotoalbum blir dina bilder inverterade. Roligt?  Fan heller.
Den enda som jag gillar är bilderna samlade runt det datum du tog dem.

4 tankar om “lite upprörd…men bara lite

  1. Det är något skumt som sker i samhället. Brotten ökar och det verkar som det ska vara så. Flickor ligger längst ner i hierarkin även i Sverige. Helt klart. Så det är inte bara i Indien. Klart vi är övervakade. De ser allt vi gör. Men jag börjar också se vad ”dom” sysslar med. Vi är många som gör det så där kan vi snacka invertering! Man kan vara introvert oxå – men jag är extrovert.

    Gilla

  2. Klart vi är övervakade, inget nytt där inte. Förutom att övervakningen utökas för varje år.
    När det gäller lagen om övergrepp och våldtäkt, är den tydligen omformulerad från 1 juli 2013. Om detta är till någon tröst, skall jag låta vara osagt.
    När det gäller ”Smartphones”, så har jag en Sony, Android. Utan uppkoppling till ”Webben”. Fungerar smärtfritt. 🙂 Den funkar för det primära, ringa och skicka sms.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.