affärsuppgörelsen som gick snett…


Jag såg klippet  imorse om mordet i Sheratonhotellets garage.  Det är gräsligt.  Två män mördar en kvinna. En som skulle parkera  i garaget filmade händelsen kallblodigt, sen larmade hen polisen.
Mina känslor är blandade. Visst filmen kan  vara till hjälp för att gripa mördarna och fastställa vilken av de två som var mest aktiv.
Samtidigt kan jag ändå tycka och undra om  inte hade varit bättre om hen hade gjort nåt mer för att rädda kvinnan.
För det ser ut trots maskeringen att mannen slog kvinnan fortfarande under filmningen.
Nästa tanke blir att om hen istället för att filma hade rusat fram till att rädda henne, kanske skulle hon ha överlevt.  Likaväl kunde även hen också blivit mördad , det har ju hänt förr när någon ville hjälpa och skydda.
Det är svårt. Svårt att veta vad man borde ha gjort.  Och vad man  hade gjort om man själv hade svängt in i garaget.  Det är ju lätt att säga vad andra borde ha gjort. Själv kanske hade varit  bara en ynkrygg som  hade backat ur.

Männen på bilden såg helt klart påverkade ut av något. Alkohol, knark eller ruset efter dådet? Ser otäckt ut.
Ruskig film som har förföljt mig hela dan.  Det känns i kroppen. Känner den skräcken hon måste ha känt.  Vad har en människa för rätt att ta någon annans liv? Fruktansvärt att vissa inte har de  grundläggande spärrar som dem flesta av oss har, utan känslorna och hatet tar  över.

Annons

5 tankar om “affärsuppgörelsen som gick snett…

 1. Håller med dig för jävligt alltihop..
  Jag har inte sett klippet du pratar om och jag vill inte se det..
  Jag hade inte vågat ingripa för mördar man en kvinna kan man väl ta en till men istället för att filma mordet hade jag ringt polisen omedelbart sen hade jag filmat männen.. Hade jag inte varit ensam så hade jag larmat och sen rusat fram men samhället är ofta sjukt numera det hittas döda kroppar varje vecka i skogar och sjöar lägenheter källare vindar och både mär kvinnor och barn våldtas med mera med mera det är skrämmande..

  Gilla

  • Du har rätt. Varje dag är en ny djävulskap man får reda på. Konstigt för polisen säger att våldsbrott har minskat i Sverige. Så varför tidningarna är fulla av dem kan jag undra.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.