apropå…jordglob


Normalt känns det mesta väldigt tryggt. I Sverige i Europa. Vi har det bra, hyfsat bra även om det har börjat krackelera en aning i senaste tiden.
Jag har ingen jordglob hemma, men kanske borde jag köpa en. den är nog bra för att få perspektiv. För när jag ser i det stora så är Europa den minsta kontinenten i vårt planet och med det minsta befolkningen. I en värld där allt kokar mer och mer.

Europa har ett försprång i det mesta. Än. Fanatism är dock inget vi ägnar oss åt. Än. Men självgodhet är vi världsmästare på. Får man hybris och tror att man äger världen  kan uppvaknandet bli dystrare än dystert.  Apropå…jordgloben jag såg på loppisen på Hötorget i stockholm.

 

13 tankar om “apropå…jordglob

 1. Fint montage med bilderna. Hur gör man sånt? Dålig på det. Har svårt att få en bild på plats. Borde gå kurs. Men var? I wordpressfotomontage alltså! Kul med jordglobar.

  Det är nyttigt att titta på den i bland. Gjorde det i somras. Badade i en pool och där låg en leksaksbadboll i form av en glob. Jag snurrade den mellan fingrarna och då slog det mig hur jävla när nordpolen vi bor. Det är allt bra tur att vi får lite sommar måste jag säga. Så har jag en riktigt glob med hela Sovjetunionen på. Men det var då det. 😛

  Gilla

  • Du går in på lägg till media. Väl där inne på vänsterfält står ”skapa galleri” Klicka in de bilder du vill med (håll ner ctrl knappen) -klicka på skapa ett nytt galleri på höger nedre sidan- i den nya sidan som kommer upp kan du välja hur du vill dina bilder. Den är inställd på thumbnail som standard men under den finns mosaic som jag brukar använda.
   När jag har valt kommer upp en stort fyrkant bara utan bilder, så jag brukar klicka på förhandsgranska för att se hur det blev innan jag skickar iväg den.

   Gilla

 2. Vilken fascinerande bildserie du fick till med de där silverkulorna och jordgloben! Det förstärkte dina funderingar kring världen och vår plats i den. Snyggt!

  Gilla

 3. Jas så rätt du har .. Kan bara instämma i allt du säger..
  Jag hade en stor jordglob som gick att tända men jag har gett den till min bror..
  Han tyckte om den.. Men jag har en lite jordglob som är silverfärgad med en massa små röda lampor överallt den visar vad klockan är i olika delar av världen när jag snurrar på den.. Har fått den av min pappa… Ha en fin tisdag nu kram Nicki

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.