att inte bryr sig…


 Jag funderar över hur människor verkligen inte bryr sig om andra utan bara tar plats och har ingen tankar på att man kanske kunde vara lite mer ödmjuk även om det finns undantag också naturligtvis.

övergång...foto: AntoniaB © 2013

I lördags skulle vi ut med en kompis till Ikea. Hon tyckte att vi kunde ta  gratisbussen från Centralstationen.  Medan vi väntade iakttog jag folket runt om. Hopp-on bussarna stod ju också där och turisterna strömmade till för att se vår vackra huvudstad.  Sen kommer en SUV, inte speciellt ny, lätt risig,  han snestannar och därmed blockerar för hopp-on bussen för  att den ska kunna komma in till sin hållplats.
SUVen skulle släppa ner någon. Och den någon tar verkligen tid på sig. Inget brådska alls. Lite prat, plockar med sina saker, lite mer prat. Allt medan bussen bakom SUVen väntar och därmed resten av trafiken bakom honom också.
När mannen äntligen masade sig ur bilen, ja… istället för att gå upp på trottoaren och fortsätta sin väg där, går han framför bussen istället.  Nonchalans och jag skiter i allt mentalitet.

Imorse står jag och väntar på grönt. Det är ovanligt många tomma – ej i trafik- bussar som hastar vidare, så det är inte lönt riskera livet för att bli överskörd av en sån buss just idag. Men på andra sidan har en gammal tant mer bråttom med sin hund. Säkert finns det en inklockning i Vasaparken  och hon ville inte bli försenade till rastgården, så hon ignorerar rött , kollar varken höger eller vänster…bara går , de hinner just till mitten när även bussen gör det, tanten i beige hoppar till (möjligen av rädsla och förvåning, bussföraren hoppade på bromsen med hela sin tyngd och lite till för att få stopp på den tomma bussen, vilket han lyckades med. Sen fortsätter tanten i sakta promenadtakt som om hon var ensam på hela världen och ingen trafik fanns på gatorna.
Föraren ackompanjerade hennes promenad med tutande, men hon var nog lomhörd och sket i världen..

Och det är just det  jag undrar över, samt blir upprörd över…Visst kan man göra fel, gå över när man inte borde eller stanna med bilen på fel ställe på fel tidspunkt, men kan man inte visa då med kroppsspråk och annat att ja, jag vet att jag gör fel… och snabba  sig på  en aning.
Jag kör inte bil och  detta är kanske inget problem alls och det jag bevittnade är ovanligt för övrigt.

Har jag fel?

 

Annons

13 tankar om “att inte bryr sig…

 1. Folk är obetänksamma. Verkar som vi bara har oss själva i skallen. Retar mig på folk som inte sätter tillbaka locket på kastrullen när dom tar potatis. Så jag brukar säga på fester att det är nummer ett: Sätt tillbaka locket på kastrullen så andra får varma potatisar också. Tänk alla som håller på och donar i flygplan och bromsar upp hela kön. Istället för att sätta sig och släppa förbi folk och sen ställa sig upp och lägga väskor där uppe o s v. Nej! Nej!

  Gilla

 2. Jo, det har blivit lite mer av den här sorten tyvärr…Det ligger i tidens anda…Människor är mer självupptagna och kärleken till sin nästa har svalnat tyvärr… Mycket sorgligt faktiskt!!! 🙂 som tur finns det fortfarande en del goda människor trots allt!!! 🙂

  Gilla

 3. Nej du har inte fel ..Förra veckan hade jag det här på min FB..
  Vissa människor seglar fram genom livet och lyckas på något sätt ostraffat slå omkull alla som befinner sig i deras väg…
  Så är det..Kram..

  Gilla

 4. Egoismen breder ut sig, mer och mer.
  ”Sköt dig själv och skit i andra”.
  Vårt värld blir allt mer kall och ogästvänlig.
  Tråkigt, och tyvärr går denna utveckling ej att bromsa.

  Nu blev det lite för mycket av det negativa.
  Så jag tänkte liva upp denna kommentar med att, snart kommer SNÖN. 😆

  Gilla

 5. Nej kära Antonia, din iakttagelse är absolut i linje med hur det ser ut – allt för ofta – i dagens samhälle. I alla fall här i stan.
  Kom du iväg till IKEA ?? Visste inte att dom körde bussarna även på lördagarna, då hade jag kunnat göra samma lika 🙂

  Gilla

  • Nej Det kör de inte på helgen. Så det fick bli t-bana. Faktiskt kom en hoppon kille fram och frågade oss om vi skulle till Ikea.Och när vi sa jag upplös han oss att det går bara på vardagar.
   Och Ikea är inget annat än en stor dagis. Förutom oss så tror jag inte att jag såg några utan barn.

   Det är inte skönt att det är inte bara jag som ser att folk bryr sig inte,utan lever och tänker bara på sig själv. Hoppades att jag hade fel.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.