bra att veta


familjen...foto: AntoniaB © 2013

Det har kommit lite nya regler vad det gäller fotografering.   Det är fortfarande tillåtet att fotografera människor utan att tillfråga dem på gator och torg, på badstrand eller i skog. Så länge man är på allmänplats finns det inget hinder.
Och vad anses som privat då?  Förutom ens eget hem, så kan sese som privat en fabrik, skolor eller köpcenter.På den sistnämnda blev jag tillsagt av en vakt  för några år sen  att sluta fotografera. Hjälpte inte mina protester… jag blev utledd från köpcentret.

Och i somras kunde jag inte gå in på ett ställe då jag hade kamera med mig. Fånigt tyckte jag och frågade om han kan upplysa mig vad skillnaden var mellan min systemkamera som han ville att jag lämnade på disken hos dem och min iPhone jag kunde ha kvar i fickan.

Mer kan du läsa om vad som är tillåtet /förbjudet när du ska ta en bild på människor hos Kamera &Bild

Annons

5 tankar om “bra att veta

  1. Vad bra att du tar upp det här.. Jag har varit osäker när det gäller folkvimmel och tänkt att om någon blir arg så får jag väl ta det då.. Jag blev åthutad inne på Hornbach i Vårby för att jag gick med kameran i handen.. Kände mig jättedum.. Numera kollar jag överallt innan jag går in det brukar finnas en kamera med ett rött kors på dörrarna.. det brukar vara samma med glass korv med mera.. Men jag har blivit lite ful ingen klagar för att man går med mobilen i näven det gör ju alla så då kan man ju ta en liten bild då och då.. ännu så länge ska jag väl tillägga .. Kram på dig..

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.