kvasir media…vad är detta?


Varje dag ringer 2-3 ibland tom 4 försäljare för att sälja det ena och det andra. 90 procent är oseriösa företag som jag borde själv skicka en räkning till för den tid  de ockuperar mig.
Har jag tid spelar jag in samtalet numera. Men ibland sitter även jag tajt till.
Igår var en konstigt samtal från någon som heter heter Kristina från Borås.  Ja, så började samtalet att hon ringer från Borås. Det var viktigare – för henne- än att säga från vilket företag hon representerar. Mot slutet av samtalet fick jag veta att företaget heter Mainstream och ville hjälpa mig att skydda mig från att jag inte ska råka illa ut på nätet med identitetsstöld.

Efter att jag spelade in samtalet tackade jag nej! Det är ju bra att ha back up om jag nu skulle få en räkning från dem.

Idag ringer nån från KvasirMedia som ska ha nån typ av samarbete med Eniro. KvasirMedia vill hjälpa med för att jag ska hamna på topp vid googlesök samt erbjöd hjälp med klicktjänster. (Förresten i den nordisk mytologni var Kvaser den klokaste och slugaste av gudar. Undra om med detta namnval vill de signalera att de är sluga och kunderna får se upp.)
Jag själv är mer och mer trött på Google och de Stasi-fasoner som numera pågår världen över och att idag alla tycker att det är helt okej med bevakning och övervakning oavsett vad vi gör. För nu är inte längre din granne/vän/arbetskamrat m.m som spionerar på dig som en gång längesen i den forna DDR utan numera är populära google -facebook- samt du själv när du surfar runt på din dator och överallt lämnar spår. Överallt.

Jag har testat klicktjänsten tidigare. Fick inga kunder men kostnader. Och märkligt nog fick jag samma klickantal nästan varje dag. Dock aldrig ens en enda som ringde och ville veta något mer om min produkt.

Säkert fungerar klicktjänst för många men jag undrar verkligen… hur seriöst upplägget är egentligen och hur mycket pengar folk blir lurade av genom olika klicktjänster.
Kan man ens kontrollera det.?
Jag bara tänker på hur jag beter mig på nätet. Just nu vill jag köpa en spis. Jag klickar hit och klickar dit. Kan besöka hur många ställen som helst och jämför. Det blir många klickar och för det betalar företaget dyrt för i hopp om att jag ska handla.
Nu kommer jag köpa en spis då jag är utan spis,  men annars lallar jag ofta bara runt och kollar saker utan  någon tanke på att handla. Stillar bara min nyfikenhet och väver drömmar ..

Som egenföretagare har ganska liten skydd eller inget alls när det gäller skojare. Ärendet skrivs av hos polisen, och man får kämpa hårt att få nåt rättvisa. Och det är om något är orättvist.  Skojarna har inte mycket eller inget alls att förlora men desto mer att vinna.

Numera skriver jag alltid in i telefonen från vilket företag samtalet kom ifrån men ibland uppfattar jag inte vad de säger  så får de titeln skojföretag.  Det gör iallafall lättare att inte svara på vissa samtal.

AB


Annons

5 tankar om “kvasir media…vad är detta?

 1. Jag klickade på skoj på Compricer ! Jag fyllde uppgifter om en hemförsäkring. Bara för att jämföra! Jag slutförde inte jämförelsen, utan gick bort från sidorna. Och hör och häpna, jag blir uppringd av någon som säljer hemförsäkringar ett par minuter efteråt! Jag gick i fällan, ville byta försäkringsbolag till en billigare med samma villkor. Men inget brev från den nya, så som var lovat. Jag är överlycklig att jag inte sa upp min gamla försäkring, men som det låter nu, har jag två hemförsäkringar samtidigt!

  Gilla

  • Man är mer övervakad än man tror. Speciellt på sådana företag. Man ska va väldigt försiktigt.
   Och de är extremt skickliga att lägga ut ordet.
   Nån ringde mig för att byta el för så mycket bättre pris.
   Men jag sa till henne att jag ska jämföra priserna med mina och bad henne återkomma om en vecka.
   Det gjorde hon aldrig.
   Antagligen för att hon visste mycket väl att siffrorna inte stämde.

   Gilla

 2. Tyvärr kan jag ej relatera till detta, då jag ej är egen företagare.
  När det gäller kopplingen till Stasi, så känner jag något. Mycket starkt!
  Jag är återigen arbetslös, och nya regler gäller rapportering till AF, denna höst.
  Bara på AF i Ö-o har man anställt 150 ungdomar för att granska dessa.
  ***
  Egentligen bryr jag mig inte längre.
  Jag har räknat vad gäller min ålder och så vidare.
  ***
  Tack och lov är jag inte strålskadad, ännu.

  Gilla

  • Man blir ju lyst i sömmarna idag. Utan misstanke utan förflutet men helst inte heller framtid ska man ha.
   Små bevakade robotar ska vi vara. ………..hmmm, har jag inte läst om det i en bok för länge sen. Känns som en deja vu.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.