har hon en beskyddare i regeringen?…


Arbetsförmedlingens generaldirektör heter Angeles Bermudez-Svan­kvist och är i blåsväder. Hon har inte styrelsen förtroende och inte heller de som jobbar där är nöjda med henne.
Nu kommer den ena märkliga avslöjande efter den andra.

Höga mobilräkningar är en. trots att det inte skulle kunna vara speciellt svårt att hålla den på en acceptabelt nivå. Men vad fan det är ju bara våra skattepengar.

Nu kan man även läsa att hon tog med sig familjen på vissa resor. Orsak till det är att hon reser så mycket och då ska hon ha rätt att kunna umgås med familjen.  Varför skulle vi vara upprörde över detta? Våra skattepengar kan ju täcka ju även detta. Medan hon kan samla sin redan alltför höga lön på hög.  Att andra kanske har lika många resetimmar som Angeles Bermudez-Svan­kvist men utan att kunna titulera sig GD och aldrig kan ta familjen på resa.

Kanske skulle det kunna passera om hon hade levererat, om arbetsförmedlingen hade rest sig och blivit bättre. Men den ligger på samma låga nivå som den var när jag för 30 år sen besökte den engång förutom att det finns datorer för de sökande. Det fanns nämligen inte då.
Men hjälpen som en arbetssökande får är det samma. Gräv fram själv allt du behöver.  Precis samma råd som jag fick när jag sökte där. Men man måste vara inskriven  AF …jag bara undra varför. Kan orsaken vara för att de som har jobb på arbetsförmedlingen ska ha ett jobb.
Angeles Bermudez-Svan­kvist vägrar lämna sin välbetalde jobb.  Styrelsen ska inte lägga sig i utan det är regeringen som ska avsätta henne om de är missnöjda med hennes jobb.
När man är så självsäker som Angeles Bermudez-Svan­kvist är, kan jag ställa frågan till mig själv. Har hon en beskyddare i regeringen?

Ja, jag tror att hon har. Och om hon nu kommer ändå avsättas kommer hon säkerligen få en annat välbetalt jobb någon annanstans…med ännu högre lön.  Hon behöver inte sova sömnlöst på nätterna över hur framtiden ska te sig.  Eliten håller ihop.

För övrigt kan jag tycka att skattepengarna är bara viktiga för oss som har en vanlig lön och dras från det vanliga lönen. Politiker känner inte lika mycket av det som vi.  Då de nästan inte alls behöver röra lönen de får då allt annat betalas av oss.  Men jag kan ha ju fel.

ABexpressenDN, SvD

Annons

10 tankar om “har hon en beskyddare i regeringen?…

 1. Skönt att fanskapet ska bort nu iaf. Men en eloge till Moderaterna som löpande har plockat bort ”olämpliga” kandidater under tiden de suttit vid makten. S är ju förvånade över att deras siffror är så låga; tro fan det med Persson, Sahlin, Juholt och nu senast Löven vid makten. All skit man man hittade hos ex. Sahlin och hon är fortfarande kvar inom partiet suck. Man kan bli trött för mindre.

  Men tillbaka till AF och dirren, alltid lustigt att så fort man skrapar lite på liknande personers yta så blir hålet bara djupare och djupare ju mer man gräver. Kan man inte vara nöjd med månadslöner på +100 000-tals kronor utan man måste fortfarande försöka dra oss skattebetalare på varenda liten krona man kan hitta i form av taxiresor från födelsedagsfirande, fester, toblerone, parkering, lägenheter mm mm mm mm.

  Summasumarum AF har aldrig hjälpt mig med att skaffa ett enda jobb. Sist jag var där för en 15 år sedan så hälsade en mig välkommen och bad mig skriva in mig, nästa person tittade på min profil så att jag fyllt i allt rätt och berättade för mig att inom en vecka så skulle jag få träffa en handläggare som skulle hjälpa mig hitta jobb. Och under hela processen så var fokus, -kanske ska du fundera på att utöka ditt sökområde och flytta utanför länet? Kanske ska du fundera på en annan karriär och utbilda dig vidare? Se till att söka MINST 5 jobb i månaden annars får du ingen A-kassa.

  AF borde man stänga ner helt och ersätta med några rekryteringsfirmor och headhunters som fick jobba på provision och verkligen jaga nya jobb med fokus på den arbetssökande och inte på processerna runtom.

  Gilla

  • Suck…skrev ett svar som bara plopp …försvann. Så gör en glad.
   AF borde avvecklas. Undrar hur många som får verkligen jobb genom dem. procentuellt.
   men det skrev du ju också ser jag.
   ‘Är lite splittrad i tankarna så jag konstaterar bara kort att vi är på samma sida.

   Gilla

  • Tyvärr finns redan idag dina så kallade rekryteringsfirmor. Proffice, Uniflex … osv. Ingen av dem värnar om den enskilde individen. Handlar bara om pengar!!!

   Gilla

   • Jo, vet att de finns. Men de borde få ta över AF verksamheten, för den är ju under all kritik. Man hör sina vänner som går till AF av endast en anledning, att få godkänd stämpel. Några jobb skapas inte där direkt. Blir själv ofta headhuntad av rekryterare via ex vis LinkedIn som fungerar klockrent.

    Något radikalt måste iaf göras på denna fronten. 🙂

    Gilla

    • Att AF är ett stort skämt vet jag. Jag var där idag för att, efter 9 veckors jobb i sommar skriva in mig, igen. Jag frågade , den så kallade förmedlaren.
     Vad gör du för att få din uppdragsgivare att ordna fler jobb i Sverige?
     Tror du den lilla söta människan, som var runt 20 år fattade vad jag sa?
     GLÖM DET! Hon har fått lära sig som i ett bemanningsföretag, svara på frågor.
     Hon började harkla sig och visste inte var hon skulle ta vägen.

     Gilla

 2. Vet inte om man kan skylla maderaterna för att dom har en medarbetare med så urtaskigt omdöme, det sista är nog inte sagt i det här ärendet,
  MEN att sånna som hon ska kunna kalla sej ”folkvald” är en gåta. Vem har TID att surfa för ca 16,000sek/ månad ?? och den som åker till ett meeting -som tar upp två dagar- MED familj och sen stannar 10 dar på semester!! gör gärna det, men för glödheta faro, betala då för familjen och dessutom begär inte statligt skattefritt traktamente för hela vistelsen. Nej, ska man tro allt som står i pressen så blir man spyfärdig, och hon är säkert inte det värsta exemplet

  Gilla

  • Inte tror jag att hon var folkvald utan mer tillsatt från politiskt nivå.
   Nu är hon avsatt och följden blir för henne ett nytt välbetald jobb.
   Så brukar det gå i högra kretsar. Snart allt glömt.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.