pengar ut….


Det finns ALLTID pengar i kassakistan när det gäller diverse onödigheter.

Ta tex Socialstyrelsens nya men redan skrotade logga. Som skulle vara deras förnyelse och modernisering. Priset skulle vara 650 000 kr. Men slutsiffran hamnade 1,5 miljon. Det kostar att byta logga och därför gör inte jag det.
För det är ju inte bara själva designen utan även allt som innehar loggan ska ju beställas på nytt.

ssVad har socialstyrelsen för uppgift egentligen?
SS är en svensk statlig förvaltningsmyndighet, som sorterar under Socialdepartementet. Socialstyrelsen är förvaltningsmyndighet för verksamhet som rör hälso- och sjukvård och annan medicinsk verksamhet, tandvård, hälsoskydd, smittskydd, socialtjänst, stöd och service till vissa funktionshindrade samt frågor om alkohol och missbruksmedel.

Områden som onekligen ständigt behöver tillskott av pengar. och eftertanke om vad man spiller slantar till som skulle behövas till mycket viktigare saker.

Sen har vi Friends-arena. En skrytbygge. En måste för knappa miljonstaden för att kunna hävda sig i internationella sammanhang. Golfbollen är ju liten och räcker inte till. Då skramlas pengarna ihop och näringslivet ställer upp.. Men egentligen är det inte våra pengar ändå. De kommer ju från våra plånböcker.
Mycket tankeverksamhet resulterade i en fult skrytbygge i riktigt kommunistisk anda som inte duger till nåt. Inte konserter och inte heller för sportevenemang på grund av dåligt akustik, gräsmattan ruttnar och betongen redan börjar ge efter. Det kostade 2.8 miljarder kr. 2.8 miljarder. Undrar vart all pengar gick till för fuskbygget.

Ingen vet men mer pengar ska ju plöjas in. Annars får den stå där tomt.

SvDDN,

Annons

7 tankar om “pengar ut….

  1. Ryser av obehag! Herregud vad dom slösar! Men det finns väl inget som är så lätt som att slösa med andras pengar. Eller hur? Socialstyrelsens uppgift är väl bl a att lura i folk att dom ska vaccinera sig. Huva!

    Gilla

  2. Pingback: Statliga institutioner slösar bort våra skattepenger – på ingenting! | Pinglans Tankar - den ej politiskt korrekta bloggen

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.