de gillar mina kläder….


Inom kort har jag sett min tredje mal. Med tanke på att jag har inte sett mal i minst 10 år så oroar det mig. De gillar ju käka kläder. Gärna med ull i men de gillar även sammet.

Jag måste nog dränka min lägenhet i Lavendel nu. Det vet jag att mal inte gillar.
Så jag köpte en kruka lavendel idag.  🙂

lavendel...foto: AntoniaB © 2013

lavendel...foto: AntoniaB © 2013

lavendel...foto: AntoniaB © 2013

lavendel...foto: AntoniaB © 2013 Jag vet inte om den klarar sig länge i kruka men jag får väl se det.
Jag trodde inte heller att julstjärna i kruka kan över leva 2 år med mig  som gjorde inget annat än övervattnade stackarn..  Men det gjorde det.   Nu tappade min julstjärna alla sina blad för en vecka sen ,så jag klippte av stjälken till 10 cm.  Och den satte fart i sällan skådat livskraft.. Ångrar att jag inte tog bild på den utvecklingen.  🙂

Annons

14 tankar om “de gillar mina kläder….

 1. Underbart med lavendel. Bra doft inom parfymeriet. Användes som malmedel på 1700-talet. Plus patchouli som också används inom parfymen. Men ursprungligen mot insekter bland linne och lakan o s v. Lades förr i muslinsjalar från Indien som skulle skeppas till Europa.

  Gilla

 2. Hörde på TV igår att Mal är ett växande problem. Får nog hålla utkik efter dom här hemma också.Hoppas det går bra för din julros. Vi har en i ett blomsterland som bjuder på blommor när inget annat gör det.

  Gilla

 3. Hej Antonia..
  Ja du dom pratade om mal på nyheterna igår att det ökar i Sverige och även vägglösen men vad kommer skiten ifrån dom har ju varit mer eller mindre utrotade..
  Ska börja rota igenom alla mina garderober och se om jag hittar något.. Lavendel var ju ett bra tips finns väl torkad lavendel i påsar som man kan lägga in bland kläderna har jag för mig ska kolla efter sånt..eller tvålar..
  Julstjärna ja jag har haft sådana som blivit som stora buskar men jag har aldrig lyckats att få dom att blomma igen.. Det där att du klippte ner stjälken och att allt började om igen det måste jag bara prova tack för tipset.. Önskar dig en skön dag nu kram Nicki

  Gilla

  • Bra fråga man undrar ju varför ska allt komma tillbaka och då är allt mycket mer aggressiv än innan.

   Får se hur julstjärnan artar sig men vad den tog fart stjälken är redan full av blad så man knappt ser stjälken längre. Otroligt vilken kraft den fick. Borde ha tagit bild. Får se hur den ser ut på måndag då jag jobbar inte mer den här veckan. Ska till doktorn och sen till tandläkaren. En tung dag med andra ord.
   Kram

   Gilla

 4. Ge malarna en omgång 🙂
  Att julstjärnan är en märklig växt har jag också erfarenhet av.
  Härliga färgfoton. 🙂

  Gilla

  • Tack för tipset.
   Jag tror ska också köpa för nu har jag hört att det visst mal som är på gång. Om jag inte hörde helt fel så anticimex sanerar det med.
   Återigen skyls på begagnade möbler och vintage kläder men jag undrar.

   Gilla

 5. Lavendel är en älsklig växt som kan var kinkig men även livskraftig förmodligen beroende på om dess behov blir tillgodosedda. Jag hade lavendel som kantväxt i … femton år eller så, tills den plötsligt dog i vinter. Jag hade ingen aning om att den var verksam mot mal, trodde att lavendelpåsarna bara var för doftens skull. Mal är ett otyg, undrar varför du uppsöks av den nu?
  Vackra skimmerbilder tog du av den, bäst gillar jag den översta.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.