vår kärlekshistoria är nu slut!!!!


Naturligtvis fungerar inte telefonen som jag skrev om i mitt förra inlägg.  Den bara mal vidare att numret har ingen abonnemang. Tack för det TRE. Ni jobbar så det glöder.  Näää… jag skämta bara…ni kan inte ens stava till det…

Ja, vad händer?  ni ger mig rabatt 50% på mina kommande fakturor. Det är ingen plåster på såret. Långt ifrån. Jag är utan mitt 08 nummer på en måndag. Telefonmässigt den starkaste dagen på hela veckan.  Och alla som ringer och har haft mitt nummer länge undrar säkert vad har hänt. Har hon stängt ner butiken? Har hon konkat? Ingen tänker på att det är TRE som missköter sig.
Alla går inte in på min hemsida och kollar om det finns annat nummer att ringa på.

Och jag vet inte ens hur jag ska göra. Alla bolag är ju bra tills de schabblar sig.  Jag bytte från telenor till tre.  Jag tröttnade på telenors hybris som rimmade fel hur de skötte kunder och hur de tabbade sig varje gång ett problem uppstod.  Tills slut bytte jag till Tre. Innan Telenor hade jag Comviq. Det som kvarstår är att testa Telia.

Överhuvudtaget börjar ångra att jag gick ifrån fasttelefoni i mitt arbete. Där jag aldrig hade problem med telefonsvarare heller. Linjen fungerade alltid.  Jag föll aldrig ur från systemet heller.
Det är inte heller första gången jag råkar ut för att telefonlinjen inte fungerar.

Och jag bara undrar – allt detta digitala teknik  när kommer den fungera pålitligt. För antingen kan man inte ringa eller så kan man inte surfa.  Och då är det jag ändå mitt i stan.  Då ska man inte prata om folk som inte bor i stan, utan på landsbygden.

Visst är det bra med internet, att man kan prata på tåg och ute i naturen i sin telefon.  Men jag nästan börjar längta att få slippa det.  Jag vet att det inte går. Jag ser det i stan att alla går runt som zombier.

Vore skönt att slippa bli övervakad och manipulerad.
Engång fanns ju en telefonlinje som fungerade.  Tempot var ju också lugnare.  Fans ju vanligt tv.  Visst nu finns det digital tv med oändliga möjligheter. Men det jag läser är att många är inte nöjda med utbudet glappet mellan vad man vill och vad man får.  Jag nyttjar inte det så jag kan inte uttala mig om

Nu ska man ta bort FM-radion också och tvinga oss att köpa DAB radio. Alltså en digitalradio. En radio som säkert jättebra när den fungerar och där den fungerar, men sen då.  Vad händer när den krånglar. När eventuellt viktiga meddelande som ska ut men nätet är släckt.  Någon kommer naturligtvis tjäna stora pengar på det hela.
från att jag har trott på våra politiker börjar jag gå mot att helt misstro allt som sägs av politiker.

För varför helt plötsligt är det så viktig med att DABradio ska alla ha? Vem kommer tjäna på det. Verkligen är det inte vi. Men NÅGON kommer ha stora förtjänster. Undrar vem+ Undrar vem som lobbar för det? Vem som hjärntvättat politikern att så ska det va. Det är framtiden.

Precis som med resekassan. Den kom också till bara för att lura pengar på oss, inte för att den är så bra.
Trodde aldrig att jag har vävt en egen foliehatt att bära.

Läs om Dab-radio  och läs om alla kommentarer som är skrivna också. Jag är inte teknisk lagd men när 95 % tycker att det är dåligt ide med en dåligt och förlegat teknik så tror jag på dem.

Vad är det som händer i Sverige? finns det nåt som fungerar? Sjukvården är kass, lokaltrafiken med resekassor är likaså, industrier är väck, skolor på fallrep, utbildning likaså, staden är smutsigt, och listan kan ju göras långt…du kan säkert fylla i mer.

Annons

13 tankar om “vår kärlekshistoria är nu slut!!!!

 1. Hej min vän..
  Ja du jag har också 3…
  Det har krånglat ofta på sistone..
  Vill jag skicka ett mms så kan det står ställs på kö för att skickas 😦 Lite förvirrande vadå kö?
  Sen kan det stå gick ej att skicka då vet jag att det inte kommer att funka förrän nästa dag..
  Eller så vill jag gå in på mitt 3 för att kolla diverse saker nehej sidan kan ej visas det kan vara i flera dagar.. Ja såna små trevligheter upplever jag och det är irriterande..

  Jag har även ett Telia och en comviq på kontantkort mina reserver så att säga.. dom kråmglar sällan..

  Telenor har jag provat funkade inte alls för mig ingen service stod det ideligen så kunde inte ens ringa med telefonen ibland deras reklam att dom når alla överallt gällde definitivt inte mig…

  Digitalradio ja har hört om eländet och tänker bara den dagen den sorgen. .Fattar inte alls varför det ska bytas..

  Åka kommunalt helt värdelöst kan ej betala med pengar och jag vägrar skaffa deras kontantkort där man själv ska hålla koll på hur mycket pengar som finns verkar struligt och jobbigt.

  Posten försvann skicka brev eller paket ska man göra på ica, coop eller vad det nu finns för alternativ.. sätta in pengar ja via dator.. du kan inte ta en tusenlapp och gå och sätta in den på posten eller en bank som förut vissa banker ja en del kanske har pengar..

  i vanliga affärer ser kassörskorna nästan irriterade ut om man lämnar fram pengar dom föredrar kort..

  dom som är små idag kommer säkert att undra vad pengar är för något dom har sina plastkort och mobiler eller en massa kommande finesser själv tycker jag att 20-hundra talet har exploderat i att ändra och ta bort det mesta..

  Tur att vi själva fortfarande existerar får man väl säga.. och att vi inte är bortsanerade får man väl vara glad för..
  Ja det var lite tänk så det som stör mig mest är att posten är borta bankerna slutar med pengar och det är en hel vetenskap att betala om man vill åka kommunalt .. undra på att folk tar bilen istället…
  Kram på dig // Nicki

  Gilla

  • Ett tips. Skaffa en Ica- kort. Då kan du båda sätta in pengar och ta ut pengar vid kassan. Smidigt.

   Det där med reskassan är bara för att blåsa folk på pengar. Jag vill veta utan krusiduller hur mycket pengar som gick åt en resa och hur mycket jag har kvar. Även när jag är hemma.
   Vems jävla idé var det egentligen. Och vad tänkte hen på?
   Kram

   Gilla

 2. Jag har i huvudsak goda erfarenheter av Telia. Allra bäst är butiken här i stan. Det är lång väntetid där oftast men dom löser problemen. Jag har tom fått hjälp med en ny laptop som jag hade med mig till affären.

  Gilla

 3. En helt annan fråga än något om ditt inlägg!
  Har du upplevt att min sida/inlägg tar väldigt lång tid att öppna jämfört med andra bloggar?
  Fick ett tips om detta tidigare idag…
  Tack på förhand!

  Gilla

 4. Jag håller med på alla punkter! Och det gör även mina unga söner. Ändå rasslar vi vidare på den här ohemult vansinniga vägen.

  En gång i tiden (för fler än ett par år sen) var det superviktigt hur man hanterade sin telefon på mitt jobb (statligt verk). Idag går det inte att hantera den på något bra sätt. Det ringer i datorn, det ringer i mobilen, ibland sitter man i samtal i datorn – då ringer mobilen. Suck. Ska man hänvisa telefonen (på möte, på lunch, gått för dagen osv) så måste man göra det på två ställen – i datorn och i mobilen. Det är det ingen som gör. Man stänger av ljudet istället och svarar när man råkar upptäcka att någon ringer. Typ.

  Jag var på vårdcentralen med en familjemedlem för några veckor sen. Skulle tas blodprover på labbet. Men datorerna hade havererat, så de kunde inte se vilka prover som skulle tas. Vi fick åka hem igen och komma tillbaks dagen därpå. Man blir faktiskt lite rädd. Sjukvården är en trång sektor och inte sjuttan finns det utrymme över för sånt krångel. Och det här var ju bara lite förtretligt, jag kan tänka mig att värre situationer kan uppstå.

  Jag är ganska less, även om jag också har nytta och nöje av den moderna tekniken. Vi borde inte göra oss så sårbara!

  Kanske kan du sälja foliehattar, misstänker att det börjar bli ökad efterfrågan på såna 🙂

  Hoppas det löser sig snart med dina telefoniproblem. Inte klokt ju!!!

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.