lite gmail tips…


Kanske inte alla vet att man kan fördröja brevet man skickar på gmail. Med  några sekunders fördröjning  hinner man ångra innan den svischar iväg.  Ganska så praktiskt, då det händer ganska så ofta att i samma ögonblick som man har klickat på skicka – kommer på att man glömde nåt viktig att lägga till i brevet. eller ser nåt som är felskrivet, eller felformurerat eller adressen är fel för den delen. Ja …mycket kan gå fel.

Med detta inställning kan du stoppa brevet och rätta till.

Så här gör du:

  • Klicka på Inställningar som ligger på höger sidan.
  • välj inställningar även där
  • välj ” ångra skicka” och ställ in den tid du tror du kan behöva. Min står på 10 sekunder och det räcker tycker jag. Men vi är ju olika. tiden kan väljas upp till 30 sekunders fördröjning.

gmail

(Du kan fixa snygga bakgrund också. Det gör man under teman. Man kan sätta in egna bilder om man nu vill.  Men jag valde någon annans – mina ser jag ju till leda ändå. 🙂  Det gör du under ”anpassade teman” och där klickar du på ändra bakgrund och först då kommer upp bilder i oändliga rader att välja bland. )

Ångra skicka är en funktion som jag skulle gärna se även här på WP. För det händer alltför ofta att jag råkar klicka på publiceraknappen när jag egentligen vill göra ett tidinställt inlägg.  För visst kan jag ta bort inlägget men då har det redan gått ut till allas brevkorg  till er alla som är så snälla att prenumerera på min blogg.

Men det är bara ett ilandsproblem i det stora.

Annons

5 tankar om “lite gmail tips…

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.